Výstavba Národného futbalového štadióna je opäť ohrozená!

NETKY.SK • 3 Jún 2014, 11:22 • 2 min
Výstavba Národného futbalového štadióna je opäť ohrozená!

BRATISLAVA - Výstavbu Národného futbalového štadióna prešetruje Krajská prokuratúra v Bratislave. Jeho príbeh tak nemusí skončiť happyendom. V dnešnom vydaní o tom informuje denník Hospodárske noviny (HN).

slovakia

left justify in out

"Bol doručený podnet od fyzickej osoby. Nebol však k dnešnému dňu vybavený," povedal pre HN hovorca bratislavskej krajskej prokuratúry Vladimír Javorský. Podnet podľa denníka poukazuje na to, že mesto odsúhlasilo výstavbu štadióna, ktorá má byť v rozpore s územným plánom mesta. Ten hovorí, že lokalita Tehelné pole, kde má nový futbalový stánok vyrásť, je územím vyhradeným pre šport a rekreáciu. Kým pôvodný projekt spred piatich rokov s takýmto scenárom rátal a počítal len s jednou administratívnou budovou a menšou obchodnou zónou, v zmenenom projekte z apríla 2012 sú už štyri budovy vrátane 18-poschodového hotela.

 

"Ak by prokuratúra vybavila podnet kladne, môže to mať za následok aj zrušenie stavebného povolenia," citujú HN partnera advokátskej kancelárie Maple&Fish Viliama Karasa. Niekoľkoročný proces by sa tak reálne vrátil na začiatok.

 

Zmenu pravidiel pre výstavbu mesto schválilo, keď štát povedal, že štadión nepostaví len z vlastných zdrojov a bude potrebovať aj spoluúčasť investora. Mesto napriek zmenám v investičnom zámere námietky odmieta. "Záväzné stanovisko vychádza z platného územného plánu," uviedol riaditeľ kancelárie bratislavského primátora Ľubomír Andrassy. Problémy podľa HN nepripúšťajú okrem mesta ani investor a štát.

 

Investičný zámer urobil architekt Karol Kállay zo spoločnosti Expoline. Hovorí, že jeho architekti postupovali v súlade s mestským územným plánom. Podnikateľ Ivan Kmotrík, ktorý sa na výstavbe podieľa, o podaní podnetu nevedel.

 

Výstavba štadióna sa podľa HN zabrzdila už začiatkom roka na verdikte mestského parlamentu. Podľa Andrassyho investor na realizáciu svojho zámeru potreboval riešiť aj svoj vzťah k pozemkom, na ktorých by boli príjazdové cesty. Poslanci ich využívanie podmieňujú odkúpením časti tých pozemkov, na ktorých majú stáť komerčné budovy. Doteraz si Kmotrík podľa HN pozemky len prenajíma za 33 eur ročne. "Do konca týždňa by sme mohli mať znalecké posudky, ktoré sú dôležitou súčasťou materiálu, o ktorom by poslanci mohli rokovať na júnovom zastupiteľstve," dodal šéf kancelárie bratislavského primátora.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies