Vyslanec OSN pre migráciu: Utečenecká kríza je vecou globálnej zodpovednosti

NETKY.SK • 30 September 2015, 10:20 • 2 min
Vyslanec OSN pre migráciu: Utečenecká kríza je vecou globálnej zodpovednosti

NEW YORK - Krajiny by mali nájsť spoločné riešenie migračnej krízy a vnímať ju ako záležitosť, za ktorú nesú "globálnu zodpovednosť", vyhlásil vyslanec OSN pre migráciu Peter Sutherland pred dnešným stretnutím na vysokej úrovni v New Yorku.

slovakia

left justify in out

"Byť v blízkosti krajín, kde prenasledujú ľudí, neznamená mať všetku zodpovednosť," uviedol osobitný predstaviteľ OSN pre medzinárodnú migráciu Sutherland v dnes zverejnenom rozhovore s tlačovou agentúrou DPA. Vyjadril sa pred summitom naplánovaným popri zasadnutí Valného zhromaždenia OSN v New Yorku.

 

Podľa vyslanca je "absurdný" názor mnohých európskych krajín, že bremeno utečencov musia niesť štáty susediace so Sýriou a členské štáty EÚ, ktoré sú bližšie k migračnej trase, ako napríklad Taliansko a Grécko.

"Európa sa ešte nepredviedla v celej svojej sláve," uviedol Sutherland.

 

"Všetky krajiny sú zodpovedné za poskytnutie útočiska a azylu (utečencom). Myslím si, že je dôležité, aby bola táto skutočnosť priznaná na globálnej úrovni," dodal vyslanec OSN.

 

"Európu musíme vnímať ako jedno z mnohých miest, kde sa toto deje," vyhlásil Sutherland.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies