Výskumníci z SPU vyvíjajú nové receptúry na zdravé vianočné oblátky

NETKY.SK • 29 Október 2023, 10:00 • 2 min
Výskumníci z SPU vyvíjajú nové receptúry na zdravé vianočné oblátky

NITRA - Výskumníci zo Slovenskej poľnohospodárskej univerzity (SPU) v Nitre vyvíjajú nové receptúry zdravších vianočných oblátok. Na ich vývoji pracujú v potravinovom inkubátore Výskumného centra AgroBioTech. "Skúšali sme klasické oblátky na báze mlieka, múky, cukru, vanilky a masla. Receptúru sme inovovali a pripravili sme pokusné oblátky s prídavkom zeleného čaju, škorice, kávy, pomaranča a jedlých kvetov," informovala riaditeľka výskumného centra Lucia Gabríny. V ďalších dňoch pripravujú výskumníci aj vegánske varianty na báze alternatívnych rastlinných mliek.

slovakia

left justify in out

Experimentálne vyvíjané produkty bude potravinový inkubátor ako špecializované pracovisko Výskumného centra AgroBioTech ponúkať na interné účely univerzity. 

"Ochutnať ich budú môcť zamestnanci či študenti na podujatiach organizovaných univerzitou. V budúcnosti by sme chceli ponúknuť naše výrobky aj na predaj, no zatiaľ nemáme schválenú prevádzku. Schvaľovací proces je veľmi zdĺhavý a získať všetky povolenia môže trvať ešte niekoľko mesiacov," skonštatovala Gabríny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR, Foto: Poľnoinfo (na titulnej foto sídlo Výskumného centra AgroBioTech v Nitre)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies