Prestupová sága okolo hviezdy NHL sa rozuzlila

NETKY.SK • 17 December 2019, 08:39 • 2 min
Prestupová sága okolo hviezdy NHL sa rozuzlila

GLENDALE - New Jersey Devils je presne v takej situácii, po ktorej netúži žiadne športové mužstvo. Predposledné miesto v lige už nemohla zniesť ani najväčšia hviezda tímu. Taylor Hall už niekoľko týždňov žiadal Devils o prestup. V noci sa to napokon zrealizovalo.

slovakia

left justify in out

Situácia v Devils

Kanadský hokejista opúšťa klub, ktorý mal pred sezónou veľké plány. Do New Jersey prišla pred sezónou draftová jednotka Jack Hughes, Devils sa dokonca podarilo podpísať útočníka Wayna Simmondsa či dokonca jedného z top obrancov celej ligy P. K. Subbana. Situácia je však katastrofálna. Od posledného Detroitu ich delí len jedno víťazstvo. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Year 10 😈 ...only 15 more to go..👀😂 #dimepiece

Príspevok, ktorý zdieľa P.K. Subban (@subbanator),

 

Prestup v podobe 5-tich hráčov a 2 volieb draftu

"Diabli" v noci spolu s Hallom vymenili aj Blakea Speersa, ktorý pôsobí vo farmárskej AHL. Obaja hráči sa napokon sťahujú do Arizony Coyotes. Devils v rámci výmeny dostali trio mladíkov Kevina Bahla, Nicka Merckleyho, Natta Schnarra a dva draftové výbery - prvú voľbu v roku 2020 a podmienenú voľbu v 3. kole draftu 2021. O možnej Hallovej výmene sa hovorilo v zámorí už dlhšie. Špekulácie sa zintenzívnili v uplynulých dňoch po tom, čo vyšlo najavo, že jeden z najlepších útočníkov ligy a držiteľ Hart Trophy za rok 2018 už v New Jersey podpísať predĺženie zmluvy. Súčasný kontrakt mu vyprší po konci tejto sezóny. Tréneri Devils v uplynulých dvoch zápasoch radšej Halla nezaradili do zostavy, aby sa im pred pripravovanou výmenou nezranil. 

 

 

Čo si od výmeny sľubujú Coyotes ? 

"Taylor Hall je jeden z najtalentovanejších hráčov súčasnosti, bývalý víťaz Hartovej trofeje, elitný špílmacher, jeden z najlepších útočníkov súťaže," povedal na adresu hviezdnej posily generálny manažér Coyotes John Chayka. "Sme nadšení, že sa mohol stať súčasťou nášho tímu. Veríme, že nám pomôže v našej misii, ktorou je priniesť Stanleyho pohár do Arizony," citovala Chayku agentúra AP. Coyotes veria, že najužitočnejší hráč sezóny 2017/2018 im pomôže dostať sa po ôsmich rokoch do play off a v prípade tímového úspechu zotrvá v klube aj v nasledujúcich rokoch.

 

 

Podmienky prestupu

Treťokolový draftový výber, ktorí získali Devils, sa opiera o niekoľko podmienok. V prípade, že Hall predĺži s Coyotes zmluvu a zároveň tím vyhrá aspoň jednu sériu play off, zmení sa tento výber na prvokolový. Ak splní Arizona iba jednu z týchto podmienok, zmení sa výber na druhokolový. Ak nesplní ani jednu podmienku, Devils zostane výber v 3. kole. Kluby sa takisto dohodli, že New Jersey si ponechá 50 % z hráčovho platu, vďaka tomu budú môcť Coyotes vtesnať Hallov kontrakt pod platový strop.

 

 

"Prichádzam do klubu plného nádejných mladíkov. Arizona má skutočne výbornú obranu a dvoch brankárov, ktorí zažívajú úžasnú sezónu. Tieto prvky robia z tohto klubu kandidáta na zisk pohára," povedal kanadský reprezentant a dvojnásobný majster sveta (2015, 2016).

 

img

 

Hallove pôsobenie v NHL

V roku 2010 sa stal draftovou jednotkou, keď si ho z prvého miesta vybral Edmonton. V drese Oilers však neprejavil naplno svoj talent a tak ho kanadský klub v roku 2016 vymenil do New Jersey za švédskeho obrancu Adama Larssona. Dvadsaťosemročný krídelník nazbieral v tomto ročníku v drese "diablov" 25 bodov (6+19) v 30 zápasoch. Individuálne najvydarenejšiu sezónu v NHL zažil v rokoch 2017-2018, keď sa zaskvel 93 bodmi v 76 dueloch. Za tento výkon mu bola udelená aj už spomínaná Hart Trophy. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

What an incredible night. Thank you everyone! 🏆

Príspevok, ktorý zdieľa Taylor Hall (@hallsy09),

 

Taylor Hall absolvoval v NHL dokopy 592 zápasov základnej časti, v ktorých nazbieral 208 gólov a 328 asistencií. Počas vyše deviatich sezón odohral len päť duelov play off, získal v nich šesť bodov (2+4).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies