Vlhová štvrtá v 1. kole slalomu v Kranjskej Gore, líderkou Švédka Swennová Larssonová

NETKY.SK • 16 Február 2020, 11:48 • 2 min
Vlhová štvrtá v 1. kole slalomu v Kranjskej Gore, líderkou Švédka Swennová Larssonová

BRATISLAVA - Slovenke Petre Vlhovej patrí štvrtá priečka v 1. kole slalomu v slovinskej Kranjskej Gore v rámci Svetového pohára alpských lyžiarok.

slovakia

left justify in out

Úvodné kolo vyhrala Swenn-Larssonová

Vlhová zaostáva o 92 stotín za najrýchlejšou pretekárkou v 1. kole Švédkou Annou Swennovou Larssonovou. Lepšie prvé kolo ako Vlhová zajazdili aj Nórka Nina Haverová-Lösethová a Švajčiarka Wendy Holdenerová. Toto poradie platí po odjazdení najlepších 25 slalomárok a už by sa nemalo meniť. Prvé kolo pokračuje pretekárkami s vyššími štartovnými číslami, celkovo by ich malo byť 63.

 

Vlhová nepredviedla ideálnu jazdu
Vlhová s číslom dva na ľadovej a rytmicky postavenej trati nepredviedla ideálnu jazdu. V porovnaní so Swennovou Larssonovou jej chýbala väčšia agresivita, nevyhla sa ani drobným chybám. Zverenkyňa talianskeho trénera Livia Magoniho vyhrala oba tohtoročné slalomy v chorvátskom Záhrebe aj rakúskom Flachau a v Kranjskej Gore túži zavŕšiť víťazný hetrik. V hodnotení slalomu vo Svetovom pohári bola pred Kranjskou Gorou Vlhová druhá s mankom 80 bodov na líderku Mikaelu Shiffrinovú, ktorá súťažný víkend v Slovinsku vynecháva po smrti otca.

 

img


"Petre chýbalo zrýchlenie počas jazdy, na ktoré sme u nej zvyknutí. Holdenerová aj Swennová Larssonová jazdili agresívnejšie," uviedla na adresu Vlhovej po 1. kole slalomu spolukomentátorka RTVS Veronika Velez-Zuzulová. "Nehodnotím to dobre. Vrchnú časť som išla veľmi pomaly, ako keby som nechytila rytmus. Druhé kolo musím ísť naplno a uvidíme, čo sa bude dať urobiť. Trať je ľadová a je to trochu viac šmykľavé. Ja som však urobila veľa chýb. Trochu dlhšie si pred druhým kolom oddýchnem a potom pôjdem na to," povedala Petra Vlhová pre RTVS.

 

img

Swennová Larssonová


Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní - Kranjska Gora (Slovin.) - nedeľa:

Slalom žien - 1. kolo /po odjazdení 25 pretekárok/: 1. Anna Swennová Larssonová (Švéd.) 53,89 s, 2. Nina Haverová-Lösethová (Nór.) +0,50 s, 3. Wendy Holdenerová (Švaj.) +0,61, 4. Petra Vlhová (SR) +0,92, 5. Katharina Truppeová (Rak.) +1,11, 6. Emelie Wikströmová (Švéd.) +1,20



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies