Vyše 30 utečencov okupuje známu TV vežu v Berlíne: Turisti majú smolu!

NETKY.SK • 10 Júl 2014, 06:29 • 2 min
Vyše 30 utečencov okupuje známu TV vežu v Berlíne: Turisti majú smolu!

BERLÍN - Televíznu vežu na Alexandrovom námestí v Berlíne obsadili dnes popoludní viac ako tri desiatky utečencov, ktorí sa vyviezli výťahom do kupoly veže a posadali si na podlahu vyhliadkovej plošiny.

slovakia

left justify in out

Protestná akcia má podľa nimi zverejneného vyhlásenia dosiahnuť zmenu prístupu nemeckých úradov, ktoré sa im doteraz "iba vysmievali a nebrali ich vážne".
      

Protestujúci, ktorí sa stále zdržiavajú na vyhliadkovej plošine veže, čím dnes prakticky znemožnili návštevu tejto turistami vyhľadávanej destinácie, požadujú rokovania s predstaviteľmi nemeckej politickej scény, informovalo internetové vydanie novín Berliner Zeitung.
      

Policajné zložky zatiaľ voči utečencom nezasiahli. Na mieste akcie prebiehajú rokovania o tom, či utečenci dejisko protestnej akcie opustia. Zatiaľ to však odmietajú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies