Winnie Harlow: kariéra tejto slávnej modelky začala v súťaži, v mladosti však kvôli šikanovaniu opustila školu. Volali na ňu "krava" a bučali.

NETKY.SK • 12 Október 2023, 10:00 • 2 min
Winnie Harlow: kariéra tejto slávnej modelky začala v súťaži, v mladosti však kvôli šikanovaniu opustila školu. Volali na ňu "krava" a bučali.

Harlow sa v devätnástich rokoch prihlásila do súťaže America's Next Top Model, potom čo ju našla samotná riaditeľka súťaže Tyra Banks na Instagramu.

slovakia

left justify in out

Meno Winnie Harlow (29) vám možno nič nehovorí, ale pri pohľade na ňu si určite uvedomíte, že ste ju už niekde videli. Je totiž jednou z najslávnejších modeliek posledných rokov a zároveň je skutočne výnimočná. Napriek tomu, že je rodilou Kanaďankou a volá sa Chantelle Young-Brown, trpí kožným ochorením nazývaným vitiligo, čo je strata pigmentu, presadila sa na módnych prehliadkach a v kampaniach najprestížnejších značiek. Dnes si však málokto spomenie na to, ako začala svoju kariéru. Harlow sa v devätnástich rokoch prihlásila do súťaže America's Next Top Model, potom čo ju našla samotná riaditeľka súťaže Tyra Banks na Instagrame. Modelkou chcela byť už od malička, ale kvôli svojej chorobe nevedela, či to bude možné. 

"Chcem pomôcť tým, ktorí na mňa a moju pokožku pozerajú negatívne, aby videli krásu vo všetkých ľuďoch, vrátane tých so zdravotným postihnutím, znamienkami alebo jazvami. Chcem ukázať krásu v rôznorodosti," povedala modelka v súťaži. Otvorene hovorila aj o tom, ako ju spolužiaci šikanovali už od základnej školy, a kvôli šikane dokonca musela meniť strednú školu. "Šikana začala na druhom stupni. Volali mi 'krava' a bučali. Zo strednej školy som odišla kvôli tomu, už to bolo priveľa," priznala. Aj v spomínanej súťaži sa stretla s poznámkami týkajúcimi sa svojho vzhľadu. Fotograf Yu Tsai jej dal prezývku "panda" a počas súťaže ju opakovane takto oslovil. Modelka sa tomu postavila a vyvolalo to vlnu nevôle aj u divákov. "Keď mi Yu Tsai hovorí 'panda', nemyslí to zle. Ale keď som vyrastala, ľudia mi hovorili 'zebra' alebo 'krava' a to bolo myslené zle. Nechcem, aby malé deti videli, ako mi niekto hovorí 'panda', a mysleli si, že je to v poriadku," vyjadrila sa modelka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Monika
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies