Vyraďovanie neexistujúcich vozidiel z evidencie sa zjednoduší

NETKY.SK • 29 Máj 2013, 17:36 • 2 min
Vyraďovanie neexistujúcich vozidiel z evidencie sa zjednoduší

BRATISLAVA - Vyraďovanie neexistujúcich vozidiel z evidencie by sa malo zjednodušiť. Vyplýva to z novely zákona o odpadoch, ktorú dnes parlament posunul do druhého čítania.

slovakia

left justify in out

Poslanci za Smer-SD v právnej norme navrhujú, aby majiteľ mohol z evidencie odhlásiť vozidlo, ktoré fyzicky neexistuje, na základe podaného vysvetlenia a čestného vyhlásenia pre Obvodný úrad životného prostredia. Návrh Jaroslava Bašku a Róberta Puciho reaguje na terajší stav, keď nie je možné staré auto, ktoré už fyzicky neexistuje, vyradiť z evidencie vozidiel, pretože majiteľ nevie preukázať, ako naložil so starým vozidlom. "V súčasnosti podali občania v tejto súvislosti približne 4 500 podnetov na PZ SR, ktoré sa týkali otázky vyradenia neexistujúceho vozidla. Je predpoklad, že existuje oveľa väčšia skupina občanov, ktorí chcú takéto neexistujúce vozidlo vyradiť z evidencie," vysvetľujú predkladatelia.

Majitelia budú musieť najskôr zaplatiť príspevok do Environmentálneho fondu, a to vo výške 50, 100 alebo 150 eur v závislosti od dátumu prvej evidencie tohto vozidla s tým, že čím je starší, tým menej bude platiť. Po uhradení príspevku bude môcť držiteľ požiadať obvodný úrad životného prostredia o vydanie potvrdenia o neexistencii vozidla, ktorý potrebuje na jeho vyradenie z evidencie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies