Galavečer Umenie pre život

NETKY.SK • 4 Október 2023, 20:00 • 2 min
Galavečer Umenie pre život

BRATISLAVA - Balet SND uvádza 13. a 14. októbra galavečer Umenie pre život. Prestížne gala sľubuje jedinečnú príležitosť vidieť to najlepšie z európskeho baletu.

slovakia

left justify in out

Je pokračovaním dlhodobej tradície, ktorá vznikla z iniciatívy Národného onkologického ústavu v Bratislave. Hlavnou myšlienkou podujatia je osveta a podpora boja proti onkologickým ochoreniam, ako aj poďakovanie lekárom a zdravotníkom za ich obetavú starostlivosť.
Najväčšou superstar spomedzi všetkých baletných hviezd, ktoré vystúpia na galavečeri Umenie pre život, je nepochybne španielska primabalerína Lucia Lacarra. Kým profesionálna kariéra väčšiny baletných tanečníkov sa skončí skôr, ako dovŕšia štyridsiatku, ona je vo veku 48 rokov ešte stále v top forme a ako tanečnica je ustavične žiadaná na javiskách po celom svete.
V galaprograme sa tiež predstavia európske baletné hviezdy z Brna, Viedne, Berlína, Madridu, Londýna, ale aj tanečníci domáceho súboru Baletu SND a Národného divadla Košice.  Galavečer Umenie pre život vznikol z iniciatívy Národného onkologického ústavu v Bratislave a vychádzajúc z filozofie, že umenie lieči, je jeho cieľom osveta a podpora boja proti onkologickým ochoreniam.
Aj vďaka nenahraditeľným kontaktom Niny Polákovej, ktorá bola dlhoročnou primabalerínou Viedenského štátneho baletu a je uznávanou profesionálkou vo svete baletného umenia, sa Baletu SND darí každý rok do Bratislavy priviesť nové a nové európske hviezdy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Petras
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies