Výkon z posledného zápasu už nemieni opakovať: Od nudy som chcel odklepať, tvrdí Toporcer

NETKY.SK • 5 Marec 2024, 18:00 • 2 min
Výkon z posledného zápasu už nemieni opakovať: Od nudy som chcel odklepať, tvrdí Toporcer

Galavečer RFA 15 prinesie aj čisto slovenský MMA súboj v bantamovej váhe, v ktorom sa pobijú Dominik Toporcer a Kristián Nguyen. Obaja sú ešte na začiatkoch svojich kariér a pre ich ďalšie smerovanie má výsledok tohto duelu veľký význam. Zápas sa uskutoční už túto sobotu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Keďže je duel Toporcer vs. Nguyen súčasťou prelims karty RFA 15, sledovať ho môžete len prostredníctvom platformy Voyo. Od 20:30 sa pustí vysielanie turnaja aj na TV stanici Dajto.

 

Premiérová prehra a navyše totálna nuda
V poslednom zápase na RFA 14 v Košiciach bol Dominik Toporcer krok od titulového zápasu v bantamovej váhe. Ďalšiu prekážku v podobe Šimona Bruknara už nezvládol a navyše šlo o zápas, v ktorom absolútne nepredviedol to, čo plánoval. Drvivú väčšinu zápasu ležal v spodnej pozícii pod Bruknarom a prehral na body všetky tri kolá.

V príprave sa vždy zameriavame na komplexnosť. V modernom MMA je to veľmi dôležité. Mne sa v zápase predtým ani veľmi nechcelo. Nemal som ten zápasový stres, čo by som potreboval mať. Ja som normálne chcel v 3. kole odklepať, pretože som sa fakt nudil na tej zemi,“ povedal Toporcer po jeho premiérovej prehre medzi profesionálmi.

Prekvapený z priebehu zápasu bol aj jeho najbližší súper Kristián Nguyen, ktorému mohol tento súboj ukázať cestu, ako na Toporcera. „Fakt bol divný, ja som si ten zápas pozrel viackrát, na tej zemi len ležal. Nepokúsil sa vstať, niečo tam pobiť. Mohol byť aktívnejší, ale on si všetky tieto veci aj priznal. Neviem, je tam stále ten otáznik,“ uviedol Nguyen, ktorý duelu Toporcer vs. Bruknar až takú veľkú váhu nedáva.

 

Všetko v mojej réžii
Dvakrát do tej istej rieky nevystúpiš. Dominik Toporcer už rovnaký výkon nechce zopakovať a v príprave urobil všetko pre to, aby túto sobotu mal jeho zápasu úplne iný priebeh ako naposledy. „Uvidíme, závisí od priebehu zápasu. Predstavujem si ho výherne a že bude všetko v mojej réžii, ale realtia môže byť iná. Chcem ísť tam ukázať moje zlepšenie a kvalitné komplexné MMA,“ povedal Toporcer pred súbojom s Nguyenom.

Ten má pred sebou svoju profi premiéru, s ktorou prichádza viacero noviniek. Ako sa popasuje s 5-minútovými kolami, kolenami na hlavu či lakťami, je pred jeho debutom medzi profesionálmi otáznik. Duel Toporcer vs. Nguyen môžete sledovať 9. marca na platforme Voyo.

     



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies