Chára vyrovnal rekord Cheliosa, historický míľnik okorenil asistenciou

NETKY.SK • 23 Február 2022, 07:26 • 2 min
Chára vyrovnal rekord Cheliosa, historický míľnik okorenil asistenciou

NEW YORK – Slovenský hokejista Zdeno Chára dosiahol ďalší historický míľnik. V noci na stredu nastúpil na svoj 1 651. zápas v základnej časti NHL a vyrovnal tak rekord obrancov profiligy, ktorý držal Chris Chelios.

slovakia

left justify in out

Chára sa dotiahol na legendárneho Američana vo víťaznom dueli New Yorku Islanders na ľade nováčika súťaže Seattle Kraken (5:2). V závere si pripísal asistenciu pri góle Zacha Parisea do prázdnej bránky.

 

 

Na Philippa Grubauera vyslal dve strely a do štatistík mu pribudla pluska. Slovenský zadák, ktorý 18. marca oslávi 45. narodeniny, odohral v tejto sezóne za Islanders 43 zápasov. Nazbieral v nich osem asistencií a mal štyri plusové body. Celkovo v kariére za Islanders, Ottawu Senators, Boston Bruins a Washington Capitals získal 673 bodov za 207 gólov a 466 asistencií. V roku 2009 získal Norrisovu trofej pre najlepšieho obrancu NHL, o dva roky neskôr doviedol Boston k Stanley Cupu.

 

 

Výsledky NHL:

Columbus - Toronto 4:3 pp, Florida - Nashville 4:6, Ottawa - Minnesota 4:3, Philadelphia - St. Louis 1:4, Seattle - New York Islanders 2:5 /za hostí Chára 0+1/, Anaheim - San Jose 4:3 pp a sn

 

Možno vás zaujme: V dôsledku novely zákona sa má urýchliť výstavba diaľnic, odobrila prezidentka



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona