Sú známe mená prvých uchádzačov o kreslo odchádzajúceho Borisa Johnsona

NETKY.SK • 8 Júl 2022, 06:37 • 2 min
Sú známe mená prvých uchádzačov o kreslo odchádzajúceho Borisa Johnsona

LONDÝN - Po oznámení rezignácie britského premiéra Borisa Johnsona sa na jeho post hlásia prví kandidáti.

slovakia

left justify in out

Ako prvá oznámila svoj úmysel Suella Bravermanová, ktorá je v Británii od roku 2020 generálnou prokurátorkou. Pre agentúru AP uviedla, že sa chce uchádzať o post premiérky, pretože ona sama a jej rodina, ktorá prišli do Británie ako migranti, to tejto krajine dlhujú.

 

img

 

Druhým kandidátom je britský minister dopravy Grant Shapps, ktorý je zároveň poslancom britského parlamentu. Grant Shapps sa zapojil do súboja o post lídra konzervatívcov s podporou štátneho tajomníka na ministerstve dopravy Roberta Courtsa, píše The Guardian s odvolaním sa na stanicu BBC. 

 

img

 

Tretím uchádzačom je Tom Tugendhat. Ten je taktiež poslancom britského parlamentu od roku 2015. Členom vlády však ešte nebol, píše The Guardian. „Dávam dokopy širokú koalíciu spolupracovníkov, ktorá prinesie do vlády novú energiu a nápady s cieľom preklenúť rozdelenie vyvolané brexitom," uviedol Tugendhat pre Daily Telegraph.

 

obrazok

 

Vyjadrenie Borisa Johnsona: Boris Johnson: „Som smutný, že sa musím vzdať najlepšej práce na svete.“



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies