Vydarenému sa splnil sen, mrzí ho, že na úkor kamarátov

NETKY.SK • 27 Január 2014, 08:57 • 2 min
Vydarenému sa splnil sen, mrzí ho, že na úkor kamarátov

HRADEC KRÁLOVÉ - Hokejisti HC Mountfield Hradec Králové síce prehrali ostatné dva zápasy českej extraligy, slovenský obranca René Vydarený mal však počas víkendu dôvod na radosť. Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek ho dodatočne povolal do tímu pre zimné olympijské hry v Soči.

slovakia

left justify in out

"Pre mňa je to dobrá správa, ale zasa je to na úkor kamarátov, s ktorými som niečo prežil. Z tohto hľadiska je to ťažšie. O nominácii som sa dozvedel po zápase v Třinci (hralo sa v piatok - pozn.), tam sme si však podobnú novinku veľmi nezaslúžili. Snažil som sa to držať trochu v tichosti. Spoluhráči z Hradca majú zo mňa radosť, uvedomujú si, že je to veľká slávnosť," uviedol pre web HK Mountfield René Vydarený. 

Tridsaťdvaročný obranca sa teší na olympijskú atmosféru v Soči. Splní sa mu jeden zo snov. Zdravotný stav reprezentačných kolegov nesledoval a mrzí ho, že v tíme musí nahradiť kamaráta Michala Sersena. "Neviem, čo môžem od ZOH očakávať. Všetci hovoria, že je to niečo neskutočné, tak uvidíme. Nechám sa prekvapiť. Bola to moja posledná šanca zahrať si na olympiáde. Pozeral som sa na tú našu generáciu, ako to išlo časom. Na olympiádach sme mali fantastické mužstvá. Teraz prišlo obdobie, keď skončilo viacero hráčov a ja som si hovoril, že Soči by mohla byť moja šanca. Na úkor niekoho to vyšlo," tvrdí René Vydarený. 

Hokejisti Slovenska budú na olympijskom turnaji v Soči pod veľkým drobnohľadom verejnosti doma. Od tímu sa očakáva úspešné vystúpenie. "Slováci sú už takí, keď sa darí, tak vás nosia na rukách. A keď nie, tak by vás najradšej videli pod kanálom. Dúfam, že sa nám bude dariť," doplnil pre klubový web Hradca Králové René Vydarený, ktorý má striebro z majstrovstiev sveta 2012. Na svetových šampionátoch hral aj v rokoch 2005, 2006, 2008, 2009 a 2013. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies