Rusko-Rakúsko 5:0 v B-skupine: Zborná kombináciami zničila súpera

NETKY.SK • 12 Máj 2019, 14:42 • 2 min
Rusko-Rakúsko 5:0 v B-skupine: Zborná kombináciami zničila súpera

BRATISLAVA - Ruskí reprezentanti zvíťazili aj vo svojom druhom vystúpení v B-skupine hokejových MS, v nedeľu v Bratislave zdolali Rakúsko hladko 5:0.

slovakia

left justify in out

Outsider dokázal vzdorovať súperovi iba do 35. minúty, zborná ho potom zničila rýchlymi prihrávkami a kombináciami až do prázdnej bránky. Dva góly strelil Jevgenij Dadonov.

Rusi majú po dvoch zápasoch plný počet bodov rovnako ako Česko, s ktorým sa stretnú v pondelkovom skupinovom šlágri (16.15). Rakúšania si po dni voľna zmerajú v utorok o 20.15 h sily so Švajčiarmi.

 

B-skupina (Bratislava):

Rusko - Rakúsko 5:0 (1:0, 2:0, 2:0)

Góly: 13. Dadonov (Gusev, Kučerov), 35. Kučerov (Gusev), 35. Telegin (Kovaľčuk), 41. Dadonov (Sergačov, Malkin), 45. Kovaľčuk (Orlov, Kuznecov). Rozhodovali: Öhlund (Švéd.), Schukies (Nem.) - Leermakers (Hol.), Vanoosten (Kan.), vylúčení: 1:4 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 9033 divákov.

Rusko: Georgiev - Sergačov, Nesterov, Zajcev, Orlov, Gavrikov, Chafizullin - Dadonov, Malkin, Grigorenko - Kaprizov, Kuznecov, Ovečkin - Kučerov, Anisimov, Gusev - Barabanov, Andronov, Kovaľčuk - - Telegin

Rakúsko: Starkbaum - Pallestrang, Heinrich, Schumnig, Unterweger, Schlacher, Wolf, Strong – M. Raffl, Herburger, Schneider – Ganahl, Komarek, T. Raffl – Hofer, Hundertpfund, Zwerger – Haudum, Rauchenwald, Obrist

 

Rusi už aj s obrancom Colorada Zadorovom od úvodu roztočili pred Starkbaumom kolotoč a Rakúšania sa chvíľami cítili ako vo viedenskom Pratri. Favorit otvoril skóre v 13. min., keď Gusev "namazal" na stred streleckého lichobežníka Dadonovovi, ktorý vypálil presne k pravej žrdi. Rakúšania sa potom trochu osmelili v útoku a prišli aj ich šance, Heinrich aj Schneider ale v koncovke zaváhali. V druhej časti zborná zvýšila svoje útočné úsilie, kombináciami drvila súperov defenzívny val a ten mu už nevydržal viac odolávať. V 35. min. zvýšil na 2:0 Kučerov po parádnej narážačke s Gusevom a o 36 sekúnd neskôr pridal tretí gól Telegin. Rusi kombinovali až "do kuchyne", ako to ukázal na začiatku tretej časti Dadonov po pase Sergačova - 4:0. Následne Kovaľčuk predĺžil do siete prihrávku Orlova a vzápätí mohol pridať aj svoj druhý gól, proti však bola pravá žŕdka. Favorit dohral zápas v exhibičnom tempe za skandovaného potlesku vypredanej arény.

 

hlasy po zápase:

Alexander Georgiev, brankár Ruska: "Je pekné, že som vo svojom prvom zápase na MS vychytal shutout. Ako tím vždy chcete dobre brániť. Po tom, čo sa nám stalo v závere zápasu s Nórskom, som rád, že sme tentoraz udržali nulu až do konca."

 

Nikita Zadorov, obranca Ruska: "Máme oveľa kvalitnejší káder ako Rakúsko, víťazstvo bola naša povinnosť. Stále však hľadáme chémiu. Veľa chalanov vrátane mňa len teraz dorazilo zo zámoria, ešte sme sa nestihli prispôsobiť väčšiemu klzisku a inému hernému štýlu. Takže ešte hľadáme svoju hru, musíme ešte odstrániť pár vecí v našej obrannej činnosti."

 

Iľja Kovaľčuk, kapitán a strelec piateho gólu Ruska: "Je to vždy príjemný pocit, ak sa vám podarí skórovať a ešte aj svojím gólom pomôžete mužstvu k víťazstvu. Nedá sa povedať, že sme úplne šťastní z tohto výkonu, umožnili sme súperovi dostať sa do prečíslení 2 na 1 či 3 na 2. Musíme ešte zapracovať na našej hre v obrane. Získali sme však ďalšie tri body, s čím sme spokojní. S Barabanovom a Andronovom som spolu hral už na olympiáde, musíme ešte potrénovať, všetci vieme, že dokážeme zahrať ešte lepšie. Je fajn, že Telegin dal gól hneď pri svojom prvom striedaní, bodajby mu to takto pokračovalo. Aj Zadorov podal v prvom zápase na šampionáte výborný výkon, je to vynikajúci korčuliar s dobrou postavou, je fajn, že prišiel do tímu."

 

Bernhard Starkbaum, brankár Rakúska: "Myslím si, že sme podali celkom kompaktný výkon, chalani zblokovali množstvo striel, celkovo to bol z našej strany solídny zápas. Môžeme na tom stavať. Samozrejme, je ťažké hrať proti takým hráčom, sú to hviezdy z NHL a top kanonieri svojich klubov. My sa ale musíme sústrediť na náš výkon a najmä premieňať šance. Škoda, že nám tam aspoň jeden gól nepadol."

 

Dominique Heinrich, obranca Rakúska: "Nebol to z našej strany zlý zápas. To, že je medzi tímami kvalitatívny rozdiel, bolo jasné už pred stretnutím. Deň voľna nám padne vhod, musíme sa dobre pripraviť na ďalší zápas."

 

 

Tabuľka B-skupiny:

1. Česko 2 2 0 0 0 12:4 6

2. Rusko 2 2 0 0 0 10:2 6

3. Švajčiarsko 1 1 0 0 0 9:0 3

4. Lotyšsko 1 1 0 0 0 5:2 3

--------------------------------------

5. Švédsko 1 0 0 0 1 2:5 0

6. Nórsko 2 0 0 0 2 4:12 0

7. Rakúsko 2 0 0 0 1 2:10 0

--------------------------------------

8. Taliansko 1 0 0 0 1 0:9 0

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona