Lajoš svojho súpera zničil, teraz je rad na ňom: Mrco je nahecovaný na svoj prvý titulový zápas

NETKY.SK • 7 Marec 2024, 10:00 • 2 min
Lajoš svojho súpera zničil, teraz je rad na ňom: Mrco je nahecovaný na svoj prvý titulový zápas

Slovenský MMA bojovník Martin „Mrco“ Horínek zabojuje túto sobotu o titul ľahkej váhy organizácie Real Fight Aréna. Na turnaji RFA 15 ho čaká hlavný zápas s Arbim Mezhidovom, ktorý má na svojom konte štvornásobne väčší počet zápasov. Titulový zápas vo váhe do 70 kg sa uskutoční v Športovej hale Pasienky v Bratislave.

slovakia

left justify in out

Celý galavečer RFA 15 bude odvysielaný na českej ako aj slovenskej platforme Voyo. Hlavnú kartu, ktorú zakončí titulový súboj Horínek vs. Mezhidov, môžete od 20:30 sledovať na TV stanici Dajto.

 

Spolieham sa na 5 kôl
Pre oboch bojovníkov o ide ich prvý titulový zápas kariéry. Martin Horínek naposledy premiérovo išiel v profi MMA až do bodového rozhodnutia a v závere zápasu kondične zlyhával. V 5-kolovom zápase s Mezhidovom si preto už nič podobné nesmie dovoliť.

Snažím sa, dal som do toho všetko. Spolieham sa na to, že to bude na 5 kôl. Keď to nebude, je to dobré len pre mňa, lebo to nečakám. Príprava bola ťažšia a bolo viac sparringových kôl,“ opísal slovenský bojovník prípravu na svoj najdôležitejší zápas kariéry. V ňom sa môže stať historicky prvým RFA šampiónom ľahkej váhy, čo ho motivovalo dať do prípravy všetko.

V prípade úspechu sa nebráni ani prípadnému debutu v najprestížnejšej európskej organizácii, poľskej KSW. „Snom každého bojovníka je stať sa šampiónom. Veľmi sa na to teším. V prípade zisku titulu by som nemal problém ísť aj do KSW, treba sa zlepšovať a zápasiť vo svete,“ povedal Mrco pred sobotňajším zápasom.

   

Lajoš Klein je obrovská motivácia
Veľkú časť svojej prípravy na titulový súboj absolvoval s historicky prvým slovenským bojovníkom v UFC, Lajošom Kleinom. Ten mal túto sobotu ďalší zápas v najlepšej organizácii sveta a vyhral dominantne v 1. kole na KO. „Je to strašne ťažké s ním trénovať, lebo je veľmi našlapaný. Je tvrdý, aj to fakt bolelo, ale som za to rád. Posunulo ma to vpred,“ povedal o príprave s Kleinom.
 
Mrco mohol zároveň ťažiť aj z toho, že Klein už v minulosti s Mezhidovom zápasil. Aj keď šlo o tesný zápas, v ktorom Klein podstatnú časť strávil na zemi v spodnej pozícii, napokon odchádzal ako víťaz. „To, že Mezhidova porazil, mi určite zvyšuje sebavedomie. Lajoš aj dôjde pozrieť na zápas, za čo som veľmi vďačný, a podporí ma,“ uviedol Horínek, ktorý potvrdil, že na RFA 15 bude prítomný aj Lajoš Klein. Vstupenky si môžete zakúpiť v sieťach Predpredaj.sk a Ticketportal.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
RFA, Zdroj foto: RFA/Matúš Zeťák
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies