Tím našich "Fialiek" je negatívny na koronavírus, nič im tak už nebráni opäť začať naplno trénovať

NETKY.SK • 3 December 2020, 17:29 • 2 min
Tím našich "Fialiek" je negatívny na koronavírus, nič im tak už nebráni opäť začať naplno trénovať

BRATISLAVA - Sestry Fialkové, ako aj ich členovia tímu sa vracajú po povinnej izolácii k tréningom.

slovakia

left justify in out

Pozitívne testy na koronavírus u štyroch zo siedmich členov tímu sestier Paulíny a Ivony Fialkových boli dôvodom absencie elitných slovenských biatlonistiek v úvodných dvoch kolách nového ročníka Svetového pohára vo fínskom KontiolahtiVšetci členovia tímu sú už negatívni a pripravení trénovať.


"Konečne, všetci sme negatívni! Už nám chýbala naša práca. Takže dúfame v pár dobrých tréningových dní v Obertilliachu predtým, ako sa presunieme na Svetový pohár do Hochfilzenu," napísala Paulína Fialková v príspevku na Facebooku. 

 


Sestry Fialkové sa tešili na úvod sezóny v Kontiolahti, ale vo svojom tíme neprešli testami na koronavírus v Štokholme. Neskôr tam museli zostať v povinnej izolácii. Od ich pozitívneho testu uplynulo osem dní.

 

"Keď sa im skončí karanténa, 'Fialky' odletia do Rakúska, kde budú napríklad v Obertilliachu dobiehať tréningový deficit spôsobený karanténou. Súťaže Svetového pohára v Hochfilzene sa začínajú 11. decembra," uviedol prezident Slovenského zväzu biatlonu Peter Vozár.

 

img

Podporný tím sestier Fialkových tvoria tréneri Anna Murínová a Jakub Leščinský, fyzioterapeut Jakub Hudák a servismani Miha Plahutnik a Štefan Lichoň.

 

Vo štvrtkových rýchlostných pretekoch v rámci 2. kola SP žien v Kontiolahti reprezentuje Slovensko trojica Henrieta Horvátová, Veronika Machyniaková, Aneta Smerčiaková.

 

Súvisiaci článok: Sestry Fialkové žiaľ vynechajú štart Svetového pohára vo fínskom Kontiolahti, ocitli sa v povinnej karanténe



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona