Východné pobrežie USA zasiahla snehová víchrica Stella, rušia lety aj vyučovanie

NETKY.SK • 14 Marec 2017, 09:54 • 2 min
Východné pobrežie USA zasiahla snehová víchrica Stella, rušia lety aj vyučovanie

WASHINGTON - Letecké spoločnosti pôsobiace v USA začali postupne rušiť viac ako 5000 na dnes naplánovaných letov. Dôvodom je snehová víchrica Stella, ktorá zasiahla východné pobrežie USA, informoval portál FlightAware.

slovakia

left justify in out

Fujavica na východné pobrežie USA udrela po tom, ako počasie v januári a vo februári bolo na túto časť USA neobvykle teplé: teplota neraz presiahla 20 stupňov Celzia. V pondelok i dnes však na východe USA panovali pre toto obdobie nezvyčajne nízke teploty, od mínus štyri až do dvoch stupňov Celzia.

 

 

 

Predpokladá sa, že okrem východného pobrežia víchrica zasiahne aj oblasť Veľkých prérií a tzv. stredoatlantickú oblasť.

 

Agentúra Reuters dnes uviedla, že guvernéri štátov New York, New Jersey, Pensylvánia a Virgínia už vyhlásili stav núdze. Ide o regióny, kde žije okolo 50 miliónov ľudí.

 

Husto sneží v oblasti Bostonu, New Yorku, Baltimoru i Filadelfie. Očakáva sa, že napríklad v okolí New Yorku napadne do stredy rána do 60 centimetrov snehu. Hranica, kde sa snehové zrážky menia na dažďové, prechádza južne od Washingtonu.

 

Newyorská radnica v noci nadnes vyzvala obyvateľov mesta, aby dnes podľa možnosti zostali doma alebo aspoň nepoužívali autá, kým technické služby sneh z ciest neodstránia. Varovala tiež pred nízkou viditeľnosťou kvôli hustému sneženiu a nárazovému vetru.

 

Energetické spoločnosti sa pripravili na možné výpadky v dodávkach elektrického prúdu. Očakávajú sa aj výpadky v železničnej a autobusovej doprave a možné prerušenie na viacerých linkách newyorského metra.

 

Štátne školy v New Yorku dnes zrušili vyučovanie. Rovnaké nariadenie vydali aj úrady v ďalších mestách, napr. v Bostone, v okrese Fairfax County či vo Filadelfii.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies