Poprad začal s kosením tento rok neskôr, môže za to daždivé počasie

NETKY.SK • 6 Jún 2023, 11:00 • 2 min
Poprad začal s kosením tento rok neskôr, môže za to daždivé počasie

POPRAD - V Poprade začali tento rok s kosením o čosi neskôr, dôvodom bolo daždivé počasie v druhej polovici mája.

slovakia

left justify in out

Radnica na webovej stránke informovala, že s údržbou verejnej zelene, priestranstiev a čistením mesta začala spoločnosť Brantner Poprad 24. mája a realizuje ju doteraz. "Len o sedem dní posunuté kosenie oproti iným rokom bolo následne vystavené vplyvu daždivého i teplého počasia, takže tráva vyrástla vo veľmi krátkom čase za pár dní. Kosenie trávnatých plôch je rozdelené do dvoch zón. V I. zóne, tzv. intenzívnej triede kosenia, sa vykonáva kosba až 20-krát ročne. Patria tam námestia, niektoré oddychové miesta a iné reprezentatívne plochy," uvádza mesto.

 

img

 

Zatrávnené časti sídlisk a mestských častí sú zaradené do II. zóny - teda extenzívnej triedy starostlivosti. V tomto prípade sa kosba koná dva až štyrikrát ročne. Podľa potreby sa kosia aj tzv. ruderálne porasty vo vlastníctve mesta. Prírodné zákonitosti, hlavne dažde v kombinácii s teplým počasím, podľa samosprávy ovplyvňujú nielen mieru zatrávnenia, ale mnohokrát aj komplikujú časový harmonogram a priebeh kosby. "Napriek nie veľmi priaznivým tohoročným podmienkam je prioritou udržiavať mestské trávnaté plochy v optimálnom stave, o čo sa budú snažiť počas celého letného obdobia," uzatvára radnica. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona