Vychádza román Mäso - Vtedy na východe z pera Arpáda Soltésza

NETKY.SK • 2 Október 2017, 13:59 • 2 min
Vychádza román Mäso - Vtedy na východe z pera Arpáda Soltésza

BRATISLAVA – Román s názvom Mäso – Vtedy na východe z pera investigatívneho novinára Arpáda Soltésza prichádza v týchto dňoch na pulty slovenských knižných obchodov. Čitateľa prenesie do deväťdesiatych rokov na východe Slovenska.

slovakia

left justify in out

Autor vo svojej románovej prvotine využíva svoje skúsenosti zo začiatku novinárskej kariéry.

 

Publicista a bloger Juraj Kuric o Soltészovi v recenzii na jeho knihu napísal: "Žurnalista Soltész patril od začiatku do loveckej skupiny novinárov, ktorí boli ochotní viesť súboje s establišmentom a organizovaným zločinom, pričom v 90. rokoch 20. storočia sa dalo len s veľkou námahou vnímať tieto dve mocenské štruktúry oddelene. Tí novinári, ktorí na to upozorňovali, dostávali kopance z každej strany, mnohí aj doslovne."

 

Arpád Soltész (1969) po skončení strednej školy emigroval, vrátil po roku 1989. Po návrate študoval tlmočníctvo a prekladateľstvo, našiel si prácu v novinách a štúdium nedokončil. Začínal v lokálnych a regionálnych novinách v Košiciach (Košický večer, Korzo, Korzár), kde sa už začal zaoberať aj zločinom, tajnými službami, privatizérmi, tunelármi, politikmi a ich vzájomnými väzbami. Od konca 90. rokov pracoval ako investigatívny reportér pre viaceré celoslovenské denníky a týždenníky (Plus 7 dní, Moment, Pravda, Národná obroda, Live!). Potom odišiel do Bratislavy, v TV JOJ začínal v publicistickej relácii Črepiny, po jej zániku sa začal profilovať ako komentátor a glosátor. V nej pôsobí dodnes ako politický komentátor spravodajského portálu JOJ noviny.sk. Žije v Bratislave.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies