V kauzách Feudál a Latifundista sme spoznali 7 obvinených, je medzi nimi aj Martin K.

NETKY.SK • 23 Máj 2021, 12:42 • 2 min
V kauzách Feudál a Latifundista sme spoznali 7 obvinených, je medzi nimi aj Martin K.

BRATISLAVA – Počas včerajších hodín rozhodol Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku o kolúznej väzbe pre sedem osôb, ktoré sa dopúšťali trestnej činnosti na pozemkovom fonde. S informáciou prišiel portál Aktuality.sk

slovakia

left justify in out

Jedna z obvinených Gabriela B. zároveň skončila v čele Slovenského pozemkového fondu. "Dnes ráno sa vzdala funkcie," potvrdil jej právny zástupca Michal Miškovič.  

 

img

 

Súdny proces s obvinenými sa začal na ŠTS v Pezinku už počas včerajších ranných hodín. Podľa vyjadrenia polície mala na pozemkovom fonde fungovať zločinecká skupina. V stredu 19. mája bolo zatknutých 8 osôb, ktoré sú podozrivé z trestných činov založenia, zosnovania a podporovania tejto zločineckej skupiny. Okrem iného sú obvinení aj z prijímania úplatku, podplácania a zneužívania právomoci verejného činiteľa.

 

Rozhodnutie súdu ešte nie je právoplatné.

 

Okrem Gabriely B. skončila v putách aj Adriana Š. Podľa vyjadrenia portálu Aktuality.sk ju práve ona v marci 2020 nahradila na poste generálnej riaditeľky pozemkového fondu. Pokiaľ by ju súd zobral do väzby, po Pčolinskom by išlo o ďalšieho nominanta vládnej koalície. 

 

img

 

V marci tohto roku bol Vladimír Pčolinský ako šéf SIS poslaný do väzby, do funkcie ho nominovala vládna Sme rodina.

 

Martin K. bol obvinený v kauze Dobytkár ešte počas minulého roka. Po prepustení z väzenia ho však po pár minútach brala policajná eskorta naspäť. Oligarcha bol obvinený opätovne z ďalšieho prijímania úplatku. V marci sa však za mreže Martin K. ešte nedostal. ŠTS ho do väzby nezobral, prokurátor s rozhodnutím nesúhlasil a podal sťažnosť. Rozhodovať musel preto Najvyšší súd SR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies