Halák inkasoval päť gólov: "Dnes to nebol môj najlepší výkon"

NETKY.SK • 24 Október 2022, 09:41 • 2 min
Halák inkasoval päť gólov: "Dnes to nebol môj najlepší výkon"

NEW YORK - Hokejisti Anaheimu v zostave s Pavlom Regendom prehrali v noci na pondelok v NHL na ľade Detroitu 1:5. Slovenský útočník odohral 10:52 min a zaznamenal mínusový bod. New York Rangers s Jaroslavom Halákom podľahli Columbusu 1:5, slovenský brankár vykryl 16 striel.

slovakia

left justify in out

Regenda nastúpil vo štvrtom útoku spoločne s Derekom Grantom a Maxom Jonesom, na bránku Red Wings vyslal dve strely a bol blízko k prvému gólu v profilige. V závere prevej tretiny za stavu 1:2 sa po skrumáži dostal k dvom dorážkam, no nepretlačil puk za brankára Villeho Hussa. Pri šanci fauloval Filip Zadina, po ňom išiel na trestnú aj Andrew Copp, no Anaheim nedokázal využiť takmer dvojminútovú presilovku o dvoch hráčov. To bol hlavný rozdiel medzi oboma tímami, keďže Detroit premenil až tri početné výhody a nakoniec zaznamenal jasné víťazstvo a bodoval vo všetkých piatich dueloch v prebiehajúcej sezóne. Gólom a dvoma asistenciami prispel k jeho triumfu český útočník Dominik Kubalík, ktorý si v piatich dueloch pripísal na konto už osem bodov (3+5). V drese Rade Wings sa mu to podarilo ako prvému od čias Paula Coffeyho, ktorý v roku 1993 nazbieral desať bodov (2+8). "Neviem prečo, ale cítim sa výborne. Idú nám presilovky a to je skvelé. Pritom nerobíme nič špeciálne, jednoducho posúvame puk do lepších pozícií," povedal český útočník. Pre Anaheim to bola už piata prehra za sebou a okrem úvodného triumfu nad Seattlom (5:4 pp) získal už len bod. "Tie zápasy sú si dosť podobné. Štyri, päť oslabení za noc a súperom dovolíme okolo 40 striel na bránku. To na túto súťaž nestačí," povedal útočník Adam Henrique.

 

Vysokú prehru 1:5 si vytrpel aj Halák, pričom ju z veľkej časti zobral na seba. Tridsaťsedemročný brankár pustil za svoj chrbát päť z 21 striel súpera a mal len 76,2% úspešnosť zákrokov. "Dnes ma zatienil ich brankár. V ďalšom zápase musím byť lepší a dúfam, že chalanom pomôžem vyhrať a získať nejaké body. Dnes to rozhodne nebol môj najlepší výkon," uviedol pre nhl.com. Halák prehral oba duely, v ktorých v tejto sezóne nastúpil, a má priemer 4,03 gólov na zápas a 85,2% úspešnosť zákrokov. Jeho náprotivok Daniil Tarasov naopak prežil vydarený duel, keď sa blysol 30 úspešnými zákrokmi a vychytal svoje prvé víťazstvo v NHL. "Je to úžasné, niečo naozaj špeciálne. Chalani mi veľmi pomohli," povedal. Artemij Panarin strelil jediný gól Rangers a svoju bodovú sériu natiahol na šesť zápasov (4+8). To je najviac od začiatku sezóny v drese klubu od ročníka 2009/10, keď bodoval vo ôsmich stretnutiach po sebe bývalý slovenský krídelník Marián Gáborík.

 

Philadelphia prehrala so San Jose 0:3. Veľkou oporou Sharks bol brankár James Reimer, ktorý zneškodnil všetkých 30 striel a zaznamenal 26. shutout v NHL. "Nemali sme najlepší štart do sezóny a preto sme chceli dokončiť tento trip úspešne, čo sa nám podarilo. Myslím si, že sme odohrali zatiaľ náš najlepší zápas," povedal. Strelecky ho podporili Erik Karlsson, Steven Lorentz a Nico Sturm a len prvú výhru v riadnom čase v ročníku. Pre Flyers to bola len druhá prehra a prvýkrát nedali ani gól. Navyše prišli o útočníka Jamesa van Riemsdyka, ktorý sa zranil pri blokovaní strely.

 

Chicago v dramatickom stretnutí zdolalo Seattle tesne 5:4. Blackhawks rozhodli o triumfe dvoma gólmi v priebehu trinástich sekúnd tretej tretiny a druhýkrát v zápase dokázali otočiť nepriaznivý stav. Najprv prehrávali 0:2 a potom aj 3:4. "Myslím si, že je to o úrovni tohto tímu. Všetci tvrdo pracujú bez ohľadu na to, aké je skóre. O tom sme hovorili od začiatku," povedal dvojgólový Tyler Johnson.Chicago sa po dvoch úvodných prehrách rozbehlo a vyhralo tretí zápas za sebou, Seattle prehral štvrtý z uplynulých piatich súbojov.

 

Štvrtý triumf zaznamenala Florida, ktorá zdolala posledný tím Východnej konferencie New York Islanders tesne 3:2. Anton Lundell a Ryan Lomberg si pripísali premiérové góly v sezóne, Spencer Knight pomohol k víťazstvu 23 zákrokmi. Za hostí sa dvakrát presadil v presilovkách kapitán Anders Lee. Trénera "ostrovanov" Lanea Lamberta môže tešiť aspoň fakt, že jeho hráči opäť neinkasovali v oslabeniach a v prebiehajúcej sezóne zvládli všetkých 22.

 

výsledky NHL: Detroit - Anaheim 5:1, New York Rangers - Columbus 1:5 /Halák vykryl v drese domácich 16 striel/, Chicago - Seattle 5:4, Florida - New York Islanders 3:2, Philadelphia - San Jose 0:3 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies