VIDEO: Státisíce Francúzov protestovali proti covid pasom

NETKY.SK • 8 August 2021, 08:02 • 2 min
VIDEO: Státisíce Francúzov protestovali proti covid pasom

FRANCÚZSKO - Podľa údajov ministerstva vnútra protestovalo približne 237 000 ľudí, vrátane 17 000 v Paríži, v sobotu proti takzvaným covid pasom. Tie budú musieť mať všetci obyvatelia krajiny, ak chcú vstúpiť do kaviarní, vlakov a do iných verejných priestorov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Francúzi proti tomuto opatreniu protestujú už štvrtý týždeň, a po prvýkrát dosiahli takýto obrovský počet.

 



Sobotňajšie demonštrácie sa konali dva dni po tom, ako francúzsky ústavný súd odobril väčšinu ustanovení nového zákona rozširujúceho zoznam miest, ktoré bude možné navštíviť iba s covid pasom. Zákon začnú uplatňovať od pondelka.

 

Prečítajte si: Prečo sa zaočkovať, aj keď ste už prekonali koronavírus?

 

Z celkového počtu 198 akcií bolo zaznamenaných len veľmi málo incidentov, pričom polícia zatkla iba 35 osôb, a zaznamenali 7 ľahších zraneníO 20. hodine bolo v Paríži podľa prokuratúry zadržaných 8 osôb vrátane mladistvých.

 

 

 

Desiatky protestov sa uskutočnili aj v iných francúzskych mestách, napríklad v Marseille, Nice a v Lille. Prieskumy verejnej mienky však ukazujú, že väčšina Francúzov covid pasy podporuje. Úplne zaočkovaných je už viac ako 36 miliónov obyvateľov krajiny, čiže približne 54 percent miestnej populácie.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies