VV SZĽH pozastavil Popradu licenciu a dal mu ešte týždeň, Turan súhlasí

NETKY.SK • 19 August 2010, 08:03 • 2 min
VV SZĽH pozastavil Popradu licenciu a dal mu ešte týždeň, Turan súhlasí

VV SZĽH pozastavil Popradu licenciu a dal mu ešte týždeň, Turan súhlasí

slovakia

left justify in out

Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) na svojom stredajšom zasadaní pozastavil vydanie extraligovej licencie pre klub HK Poprad. Rozhodol na základe faktu, klub do pondelka nepredložili všetky potrebné dokumenty. Exekutíva zároveň dala popradským funkcionárom ešte týždeň na nápravu, do 24. augusta, takže 14 dní pred štartom najvyššej domácej súťaže.
Extraligové kluby mali do pondelka predložiť spoločnosti Pro-Hokej dokumenty o splnení všetkých podmienok na udelenie licencie a doklady o vyrovnaní záväzkov voči hráčom, trénerom a veriteľom. Z desiatich klubov splnili tieto podmienky všetky okrem Popradu.   "Výkonný výbor sa zaoberal podkladmi, ktoré dostal od licenčnej komisie a v prípade Poprad zaujal stanovisko, že pozastavuje vydanie licencie pre klub HK Poprad do termínu splnenia pohľadávky voči subjektom, najneskôr však 14 dní do začiatku súťaže v zmysle smernice pre udeľovanie súťažnej licencie," povedal hovorca SZĽH Peter Dobiaš. Klub tak v najhoršom prípade môže prísť o extraligu. "Poprad má do 24. augusta čas na to, aby si splnil všetky podmienky vyplývajúce zo smernice pre udelenie súťažných licencií, inak nebude hrať extraligu."
Na stredajšom rokovaní sa zúčastnil aj výkonný riaditeľ klubu Tibor Turan, ktorý ubezpečil, že vedenie chce extraligu v meste udržať. "Sme radi, že Výkonný výbor rozhodol tak, ako rozhodol a je len na nás, či splníme tú podmienku do 24. augusta. Ja za klub môžem povedať, že urobíme všetko preto, aby sme zachránili extraligu v Poprade a hokej sa tu hral aj naďalej," komentoval situáciu Turan.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies