Volkswagen rozhodne o spolupráci s ruským GAZ-om do konca roka

NETKY.SK • 20 September 2010, 07:14 • 2 min
Volkswagen rozhodne o spolupráci s ruským GAZ-om do konca roka

Volkswagen rozhodne o spolupráci s ruským GAZ-om do konca roka

slovakia

left justify in out

img

Nemecká automobilka Volkswagen (VW) plánuje rozhodnúť o spolupráci s ruskou spoločnosťou GAZ do konca roka. Povedal to v sobotu (18. septembra) generálny riaditeľ VW pre Rusko Dietmar Korzekwa.
      Pôvodne sa dohoda o spolupráci pri výrobe áut plánovala uzatvoriť ešte v septembri, no nevyhnutné byrokratické postupy neumožnili tento termín dodržať. "GAZ oznámil, že dohoda bude v septembri, my ale musíme ešte dohodnúť všetky otázky s ministerstvami hospodárstva a priemyslu," povedal Korzekwa.
      Nemecká spoločnosť má záujem o spoluprácu s GAZ-om, keďže sa očakáva, že ruský trh bude po hospodárskej kríze opäť pokračovať v raste. Súčasný závod VW v Kaluge na pokrytie rastúceho dopytu stačiť nebude. Volkswagen totiž očakáva, že v roku 2017, najneskôr v roku 2018, by mohol jeho objem predaja v Rusku vzrásť na približne 360.000 áut.

Zdroj: TASR/Bloomberg



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies