Herné vývojárske spoločnosti EA Sports a EA Games sa v rámci interných zmien rozdelia

NETKY.SK • 26 Jún 2023, 14:00 • 2 min
Herné vývojárske spoločnosti EA Sports a EA Games sa v rámci interných zmien rozdelia

REDWOOD CITY - Herná spoločnosť EA prechádza rozsiahlou internou reorganizáciou a EA Games sa má premenovať na "EA Entertainment".

slovakia

left justify in out

Spoločnosť Electronic Arts prechádza zásadnými internými zmenami a dnes v správe generálneho riaditeľa Andrewa Wilsona oznámila, že mení svoje hlavné štúdiá a štruktúru vedenia v snahe "posilniť naše tvorivé tímy"Reorganizácia zahŕňa rozdelenie EA Games a EA Sports, pričom prvá z nich sa premenuje na "EA Entertainment", čo je signál, že EA plánuje v rámci možností expandovať aj mimo oblasti hier.

 

"Budúcnosť interaktívnej zábavy staviame na základoch legendárnych franšíz a nových inovatívnych zážitkov, čo predstavuje obrovské možnosti rastu," napísal Wilson v správe oznamujúcej novinky.

 

img

najznámejšie herné tituly od spoločnosti Electronic Arts

 

Laura Mieleová, doterajšia prevádzková riaditeľka EA, prevezme funkciu prezidentky pre zábavu, technológie a centrálny vývoj v EA Entertainment, kde bude úzko spolupracovať s Vinceom Zampellom a ďalšími známymi manažérmi. Cam Weber, ktorý sa vyšvihol z futbalových hier EA, bude naďalej riadiť EA Sports. Obaja budú mať rozšírenú kontrolu nad svojimi značkami, ktorá im má poskytnúť väčší dohľad nad rozpočtami a flexibilitu pri rozhodovaní.

 

Andrew Wilson bude aj naďalej predsedať obom organizáciám ako generálny riaditeľ EA. Tieto kroky sa časovo zhodujú so správou o odchode šéfa pre zážitky Chrisa Bruzza a z EA odchádza aj finančný riaditeľ Chris Suh. Ich kompetencie prevezme David Tinson, respektíve Stuart Canfield.

 

img

Cam Weber bude aj naďalej riadiť spoločnosť EA Sports v rozšírenej úlohe.

 

Veľká reorganizácia spoločnosti EA

 

Tieto kroky sú posledným krokom v rámci rozsiahlej reorganizácie spoločnosti EA. Začiatkom tohto mesiaca EA oznámila, že hra Star Wars: The Old Republic sa presunie k externému vývojárovi a mnoho vývojárov dostalo príležitosť prejsť inam v rámci spoločnosti. Nie je zatiaľ jasné, či súčasná reorganizácia povedie k prepúšťaniu.

 

Rovnako ako doteraz, sa EA Sports bude aj naďalej starať o sériu F1, ktorá práve vychádza, rovnako ako o PGA Tour a novozískaný Super Mega Baseball. To všetko popri tradičných trhákoch, ako je Madden, novo premenovaný EA Sports FC, NHL a chystaný reštart College Football.

 

EA Entertainment bude medzičasom zahŕňať štúdiá Respawn, DICE, Ripple Effect, Ridgeline Games (Battlefield), Full Circle (Skate), Motive Studio (Iron Man), štúdio EA v Seattli, BioWare a značku EA Originals. EA patrí aj rad mobilných hier vrátane Star Wars: Galaxy of Heroes a nedávno vydaného Pána prsteňov: Heroes of Middle-earth.

 

img

nová futbalová hra EA Sports FC, ktorá ma nahradiť dlhoročnú FIFU

 

Hoci sa to na prvý pohľad zdá byť dramatické, väčšina súčasnej štruktúry zostane zachovaná a Zampella bude naďalej riadiť Respawn a Battlefield. Samantha Ryanová bude aj naďalej riadiť BioWare, Maxis, Full Circle a Motive Studios. Okrem toho, že vedúci pracovníci štúdií získajú väčšiu kontrolu nad svojimi doménami, sa veľká zmena zrejme sústredí na oddelenie EA Sports, ktoré je pre EA aj naďalej najväčším ťahúňom ziskov. Najmä futbalové simulátory sú pre EA aj naďalej hlavným strojom na peniaze, pričom FIFA 23 priniesla vydavateľovi takmer 2 miliardy dolárov čistých tržieb.

 

"V najbližších mesiacoch budú Stuart, Laura, Cam a David úzko spolupracovať s vedúcimi štúdiami na realizácii týchto organizačných zmien a ďalej začleňovať špecializované schopnosti do franšízových tímov a presadzovať prevádzkovú prísnosť," napísal Wilson a vyhlásil, že "podnikanie EA zostáva silné".

 

Spoločnosť EA nedávno vydala hru Star Wars Jedi: Survivor, ktorá sa na pozadí solídnych recenzií rýchlo stala najpredávanejšou hrou. Plánuje tiež vydať Immortals of Aveum, novú magickú FPS od Ascendant Studios, ktorej vydanie bolo dnes už skôr odložené kvôli pridaniu ďalších "PC funkcií". Jej vydanie sa očakáva 22. augusta.

 

img

Cal Kestis v najnovšej hre EA Star Wars Jedi: Survivor



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies