Kačacia pečienka na židovský spôsob, ideálna pochúťka k HOKEJU!

NETKY.SK • 13 Máj 2019, 14:46 • 2 min
Kačacia pečienka na židovský spôsob, ideálna pochúťka k HOKEJU!

BRATISLAVA - Keďže je dnes tretí zápas našich v hokeji na MS Sveta, ktoré sa odohráva na Slovensku v tomto prípade tento zápas konkrétne v Košiciach. Hráme s Kanadou. Viacero z nás bude hokej sledovať z pohodlia domova s priateľmi. Preto treba prichystať pevné nervy a niečo pod zub.

slovakia

left justify in out

Tento recept robila moja babička a keďže som gurmán pamätám si ho od malička. Nie je to nič zložité. Ide o pečienku na „židovský spôsob“. Takže som ráno kúpil v tomto prípade kačaciu pečienku, môžete použiť aj husaciu u jedného známeho, nebudem menovať kým si nezaplatí PR ! To bol vtip. No a nápad bol na svete. Samozrejme čerstvú chladenú, to je najdôležitejšie pri príprave dokonalých pokrmov. Doma som mal husaciu masť vo fľaške tú som použil. Najlepšie je ale použiť kačacie či husacie sadlo tiež chladené. Pokrájate, dáte vypiecť masť a precedíte. Ešte vám ostanú aj oškvarky.

 

img

 

img

 

Suroviny:

Husacia / kačacia pečienka čerstvá

Husacia / kačacia masť, alebo sadlo

Čierne korenie

Červená paprika

Cesnak

soľ

 

img

 

Príprava:

 

Pečienku umyjete. Pripravíte si sadlo, alebo masť do hrnca. Taký hrniec, aby sa vám tam zmestila pečienka.

 

img

 

POZOR pečienku vkladáte našpikovanú do masti, ktorá je vlažná v žiadnom prípade horúca. Inak sa Vám urobí na pečienke kôrka. Túto chybu som aj po upozornení mojej mami urobil presne dnes. Ale zachránil som to tak, že som ju rýchlo vybral a počkal, kým sa masť dostane na nižšiu teplotu. Potom som ju tam vložil opäť. No a čím ju prešpikujete? Jednoduché. Zmiešate lyžičku soli, čierne korenie, červenú papriku a cesnak do kopy.

 

img

 

Špáradlom urobíte menšie otvory a natlačíte prstom do vnútra. A je to hotové. Jedna rada na záver z cesnaku po očistení vyberte stredy. Je to lepšie. Pečienku pečieme v hrnci s masťou cca 20 minút. A je to hotové, zápas sa môže začať.

 

img

 

img

 

Takže chlapci poďme na to!!! My s pečienkou a vy na ľade!!!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Petra new

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona