Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
19. sep. 2019Konštantín
BratislavaBratislava 16°
Biblia
TV program
Moje Netky
Takže chlapci poďme na to!!! My s pečienkou a vy na ľade!!!
Takže chlapci poďme na to!!! My s pečienkou a vy na ľade!!!
13.05.2019 14:46 Gurmán
Kačacia pečienka na židovský spôsob, ideálna pochúťka k HOKEJU!
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
13.05.2019 14:46 Gurmán

Kačacia pečienka na židovský spôsob, ideálna pochúťka k HOKEJU!



BRATISLAVA - Keďže je dnes tretí zápas našich v hokeji na MS Sveta, ktoré sa odohráva na Slovensku v tomto prípade tento zápas konkrétne v Košiciach. Hráme s Kanadou. Viacero z nás bude hokej sledovať z pohodlia domova s priateľmi. Preto treba prichystať pevné nervy a niečo pod zub.


Tento recept robila moja babička a keďže som gurmán pamätám si ho od malička. Nie je to nič zložité. Ide o pečienku na „židovský spôsob“. Takže som ráno kúpil v tomto prípade kačaciu pečienku, môžete použiť aj husaciu u jedného známeho, nebudem menovať kým si nezaplatí PR ! To bol vtip. No a nápad bol na svete. Samozrejme čerstvú chladenú, to je najdôležitejšie pri príprave dokonalých pokrmov. Doma som mal husaciu masť vo fľaške tú som použil. Najlepšie je ale použiť kačacie či husacie sadlo tiež chladené. Pokrájate, dáte vypiecť masť a precedíte. Ešte vám ostanú aj oškvarky.

 

 

 

Suroviny:

Husacia / kačacia pečienka čerstvá

Husacia / kačacia masť, alebo sadlo

Čierne korenie

Červená paprika

Cesnak

soľ

 

 

Príprava:

 

Pečienku umyjete. Pripravíte si sadlo, alebo masť do hrnca. Taký hrniec, aby sa vám tam zmestila pečienka.

 

 

POZOR pečienku vkladáte našpikovanú do masti, ktorá je vlažná v žiadnom prípade horúca. Inak sa Vám urobí na pečienke kôrka. Túto chybu som aj po upozornení mojej mami urobil presne dnes. Ale zachránil som to tak, že som ju rýchlo vybral a počkal, kým sa masť dostane na nižšiu teplotu. Potom som ju tam vložil opäť. No a čím ju prešpikujete? Jednoduché. Zmiešate lyžičku soli, čierne korenie, červenú papriku a cesnak do kopy.

 

 

Špáradlom urobíte menšie otvory a natlačíte prstom do vnútra. A je to hotové. Jedna rada na záver z cesnaku po očistení vyberte stredy. Je to lepšie. Pečienku pečieme v hrnci s masťou cca 20 minút. A je to hotové, zápas sa môže začať.

 

 

 

Takže chlapci poďme na to!!! My s pečienkou a vy na ľade!!!



reklama


Zdroj: netky PV

Foto:  Peter Vince



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok