Volkswagen prevzal Italdesign Giugiaro IDG

NETKY.SK • 10 August 2010, 07:34 • 2 min
Volkswagen prevzal Italdesign Giugiaro IDG

Volkswagen prevzal Italdesign Giugiaro IDG

slovakia

left justify in out

Koncern Volkswagen (VW) prevzal taliansku dizajnérsku firmu Italdesign Giugiaro IDG. VW o tom informoval dnes s tým, že mu patrí 90 % talianskej firmy, vrátane práva na názov a patenty.
      Šéf správnej rady VW Martin Winterkorn povedal, že Italdesign je pevným členom koncernu Volkswagen. Jeho perspektívy sú vzhľadom na nabité objednávkové knihy a množstvo zaujímavých projektov lepšie než kedykoľvek v jeho minulosti. Silno motivovaný a výkonný kolektív Italdesignu bude v súvislosti s pokračujúcou modelovou ofenzívou VW a s tým spojenými úlohami ešte rozšírený.
      Do roku 2018 sa chce VW stať najväčším výrobcom automobilov na svete. V cieľovom roku ich plánuje predať 10 miliónov. Vlani bol jeho ročný výkon takmer 6,3 milióna vozidiel.
      VW spolupracuje s Italdesignom už desaťročia. Zakladateľ firmy Giorgetto Giugiaro okrem iného navrhol dizajn prvého Golfu. Na jeho konto idú aj návrhy prvej série modelov Passat, Scirocco a Audi 80.
      Giugiaro zostáva šéfom tejto dcéry Volkswagenu, čím Taliani posilňujú svoju pozíciu vo vedení VW. Jeho členom sa stáva Salvatore Cieri, ktorý bol doteraz finančným riaditeľom dcéry koncernu Lamborghini. Závod s 800 pracovníkmi dosiahol vlani výnosy vyše 100 miliónov eur. Hlavným dizajnérom VW je Talian. Od začiatku roku 2007 vedie úsek Walter de Silva.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies