Coppa Italia: Fiorentina v gólovej prestrelke zdolala Neapol, AC vyradilo trápiaci sa Janov

NETKY.SK • 14 Január 2022, 09:38 • 2 min
Coppa Italia: Fiorentina v gólovej prestrelke zdolala Neapol, AC vyradilo trápiaci sa Janov

TALIANSKO – Fiorentina na čele s Dušanom Vlahovičom si poradila v zápase talianskeho pohára s Neapolom. Rossoneri potrebovali predĺženie na zdolanie trápiaceho sa Janova.

slovakia

left justify in out

7 gólov a 3 červené karty

 

Prvý polčas sa odohrával v pomerne vyrovnanom režime, žiadny z tímov nebol výrazne lepší ako jeho súper a skóre sa prvýkrát menilo až v 41. minúte, keď sa šikovne presadila hviezda fialiek Dušan Vlahovič. Po Vlahovičovom góle sa Neapol v závere prvého polčasu prebral a o 4 minúty neskôr vyrovnal najlepší strelec klubu Dries Mertens. Obrana Fiorentiny si 2. minúte nadstaveného času vybrala slabšiu chvíľku a hasiť nebezpečenstvo musel brankár Dragowski, ktorý za svoj "bodyček" uvidel červenú kartu a fialky museli dohrávať v oslabení.

 

 

Oslabená Fiorentina sa prekvapivo ujala vedenia, krásnou strelou sa zaskvel kapitán Biraghi. Smoliarom zápasu bol bezpodmienečne Hirving Lozano, ktorý sa najprv takmer presadil a jeho strele chýbali iba milimetre. Lenže o pár minút neskôr tvrdo zasiahol súpera a za svoj nešťastný faul musel ihrisko opustiť predčasne. Lozano nebol jediným hráčom Neapola, ktorý zápas nedohral. Ďalším vylúčeným bol stredopoliar Fabián Ruiz, ktorý lakťom zasiahol súpera v snahe zastavenie protiútoku a rozhodca technického Španiela vylúčil.

Neapol sa dostal v samotnom závere druhého polčasu k ešte jednej veľkej šanci a tú taliansky útočník Andrea Petagna chladnokrvne využil a poslal zápas do predĺženia. 

 

 

V predĺžení pôsobil na ihrisku už iba jeden tím, Fiorentina ovládala hru a postupne sa presadila trojica hráčov Venuti, nová posila Piatek a posledný gól zápasu pridal Maleh. Fiorentina tak vyradila jedného z favoritov Coppa Italia a v ďalšom kole si zmeria sily s Atalantou Bergamo.

 

 

Milánske AC predviedlo slabší výkon, no Janov svoju šancu nevyužil

 

Milánčania hostili na domácej pôde nevýrazný Janov. Ševchenko sa na lavičke Janova naozaj trápi a od svojho príchodu nedokázal vyhrať ani jeden jediný zápas. Rossoneri nastúpili do zápasu s pomerne oslabenou zostavou a šancu dostal napríklad mladučký Daniele Maldini

 

Janov oslabenej zostavy Rossoneri v úvodných minútach naplno využil. Perfektnou hlavičkou sa v 17. minúte presadila nová posila Leo Ostigarda a Janov viedol 1:0. AC odohralo veľmi nepodarený prvý polčas a Janovu vydržalo vedenia až do 74. minúty, keď sa hlavičkou presadil Olivier Giroud. Giroudov gól poslal zápas do predĺženia, kde na trávniku dominovali domáci a dvoma gólmi rozhodli o postupe do štvrťfinále.( Leao, Saelemakers)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies