Vyčistili celú strednú váhu a zostáva už len jediné: Uvidíme prvý titulový MMA zápas v RFA!

NETKY.SK • 30 Marec 2023, 20:00 • 2 min
Vyčistili celú strednú váhu a zostáva už len jediné: Uvidíme prvý titulový MMA zápas v RFA!

Dominik Humburger a Nenad Avramovič majú za sebou obaja v rámci organizácie Real Fight Aréna dva zápasy. V oboch odchádzali ako víťazi a v súčasnosti by sme márne hľadali lepších bojovníkov v strednej váhe RFA, než sú práve tieto dve hviezdy. Jediným logickým riešením bolo spojiť ich do titulového zápasu.

slovakia

left justify in out

Ten prebehne 10. júna 2023 v Dome Športu v Bratislave na turnaji RFA 11. Po dvoch úvodných galavečeroch organizácie sa RFA po prvýkrát vracia do Bratislavy, v ktorej prebehli turnaje Warm-Up a Grand Opening. Tentokrát si však diváci užijú turnaj ešte viac, keďže RFA 11 je VIP akciou a na úkor miest na tribúne si budú môcť fanúšikovia spraviť pohodlie pri stoloch.

 

4 zápasy, 4 víťazstvá

Dominik Humburger prišiel do RFA ako ešte stále len začínajúci MMA bojovník medzi profesionálmi, kde mal v tom čase skóre 2-0. Vo svojom debute urobil s Abilayom Ibrayevom rýchly proces a aj keď sa na začiatku 1. kole nechal vziať na zem, súpera pretočil a ukončil ho na Ground and Pound. Vzápätí prišla príležitosť predstaviť sa v poľskej KSW, v ktorej domáceho Borysa Borkowskeho tvrdo ukončil v 2. kole.

img

„Hambáč“ sa vrátil do RFA a vo veľkom štýle ukončil Milana Ďatelinku. Český bojovník si prešiel viacerými nepríjemnými situáciami v úvodnej päťminútovke, no dokázal ich prežiť až do klaksónu. Ďatelinka sa vysilil a do 2. kola nastúpil extrémne vyčerpaný. Pre Humburgera bolo toto víťazstvo kľúčové aj v tom, že si naďalej zachoval svoju neporaziteľnosť.

Tú potvrdil aj v Liberci na turnaji KSW 79, keď najlepšia európska organizácia prvýkrát vstúpila na náš trh. Aj keď Brazílčan Bueno nepríjemne skracoval vzdialenosť a snažil sa Dominika brať na zem, český reprezentant predviedol skvelý taktický výkon. U všetkých bodových rozhodcov zvíťazil a upravil tak svoje skóre na impozantných 6-0.

 

Na zemi si s nimi robil, čo sa mu zachcelo

Cesta Nenada Avramoviča k titulovému zápasu v RFA nebola dlhá, no srbský bojovník dostal proti sebe elitných súperov už hneď od jeho vstupu do organizácie. V hlavnom zápase RFA Grand Opening šokujúco ukončil Milana Ďatelinku gilotínou a poriadne zamiešal kartami v celej strednej váhe. V nej boli totiž v tom čase Ďatelinka a David Hošek považovaní za horúcich adeptov na titul a diváci horlivo očakávali ich odvetu.

img

Tú však Avramovič prekazil a namiesto Ďatelinku sa proti Hoškovi postavil práve srbský reprezentant. V každom jednom kole dokázal Hoška vziať na zem, kde ho bez vážnejších ťažkostí aj kontroloval. Avramovič otupil Hoškove najväčšie zbrane a po výbornom taktickom výkone si pripísal víťazstvo na body.

 

Ich cesty sa spojili na VIP akcii

Humburger sa síce už dvakrát predstavil na turnajoch spriatelenej poľskej KSW, no naďalej je jeho primárnou organizáciou Real Fight Aréna. V nej sa môže stať historicky prvým MMA šampiónom organizácie a zastaviť ho môže už len Nenad Avramovič, pre ktorého to bude najväčšia kariérna príležitosť.

Ich vzájomný titulový súboj uvidíme na VIP akcii RFA 11 v Bratislave. Ak máte počas galavečerov radi pohodlie, prídete si 10. júna na svoje. RFA pre veľký záujem zo strany fanúšikov navýšila počet stolov, no aj diváci obľubujúci tribúny si určite to svoje miesto v Dome Športu nájdu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies