Vo francúzskom Bordeaux mali rušnú noc. V historickom centre sa zrútili dve budovy

NETKY.SK • 21 Jún 2021, 12:53 • 2 min
Vo francúzskom Bordeaux mali rušnú noc. V historickom centre sa zrútili dve budovy

BORDEAUX – V noci sa v historickom centre francúzskeho mesta zrútili dve budovy. Úrady hlásia najmenej tri zranené osoby.

slovakia

left justify in out

Z nedele na pondelok sa v historickom centre Bordeaux zrútili dve 3. poschodové budovy. Ako uviedol jeden z hasičov Arnaud Mendousse, ktorý na mieste zasahoval, budovy sa zrútili približne okolo 3 hodiny nad ránom, pričom v jednej z nich sa nenachádzali žiadne osoby, pretože aktuálne prechádzala rekonštrukciou. V druhej budove sa nachádzalo deväť ľudí.

 

 

Tri osoby boli zranenéďalších šesť osôb muselo byť evakuovaných za pomoci vrtuľníku a záchranného koša. Jeden 28-ročný muž je vo veľmi vážnom stave, ostatné osoby utrpeli len ľahšie zranenia. 

 

 

Aktuálne nie je jasné, čo spôsobilo zrútenie týchto dvoch budov. Polemizuje sa však nad tým, že rekonštruovaný dom sa zosunul, čo prispelo k pádu aj priľahlej budovy



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona