Vojna na Ukrajine dostala do krízy nielen ľudí, ale aj zvieratá

NETKY.SK • 7 Február 2023, 17:00 • 2 min
Vojna na Ukrajine dostala do krízy nielen ľudí, ale aj zvieratá

Situácia pre ľudí, ale aj zvieratá na území Ukrajiny je naďalej kritická.

slovakia

left justify in out

Ukrajinská organizácia UAnimals, spolu s dobrovoľníkmi , koordinuje podporu pre stovky útulkov, záchranných staníc a azylových centier, ktoré majú v opatere nielen spoločenské, ale tiež hospodárske či exotické druhy zvierat. Aktívne tiež pomáhajú jednotlivcom - majiteľom zvierat, ktorí sa ocitliv hmotnej núdzi. Mimo materiálnej pomoci, distribuuje organizácia aj finančnú pomoc. Naďalej chýba krmivo, voda, veterinárne liečivo. 

Do pomoci zvieratám, zostávajúcim vo vojnovom konflikte , sa zapojili aj slovenskí občania. Od vypuknutia vojenského konfliktu, ponúka Sloboda zvierat pomoc priamo v bratislavskom útulku. Priamo v útulku prebieha materiálna zbierka. Pomoc poskytuje aj regionálne centrum OZ Pomoc psíkom na východnom Slovensku. Práve tam majú veľký problém s ubytovaním so zvieratami. Pomáhajú prichádzajúcim s hľadaním ubytovania so zvieraťom, alebo dočasnou opaterou. Dočasná opatera zvieratka v útulku, nie je dobré riešenie. Utulok má byť naporúdzi nechceným, týraným a zanedbaným zvieratám, bez ohľadu na to odkiaľ sú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies