Volkswagen predal za prvý polrok viac ako tri milióny áut

NETKY.SK • 8 Júl 2014, 12:19 • 2 min
Volkswagen predal za prvý polrok viac ako tri milióny áut

WOLFSBURG - V prvej polovici tohto roku sa predalo celkovo 3,07 mil. vozidiel značky Volkswagen (VW). V utorok to uviedla spoločnosť Volkswagen vo svojej tlačovej správe. Hranicu troch miliónov predaných vozidiel táto značka prekonala prvýkrát v histórii. V rovnakom období predchádzajúceho roka sa predalo 2,95 mil. vozidiel tejto značky. V samotnom júni sa počet predaných automobilov Volkswagen zvýšil o 1,1 % na 514 900 automobilov.

slovakia

left justify in out

V Nemecku spoločnosť Volkswagen predala o 0,8 % áut viac, keďže predaj za obdobie od januára do júna stúpol na tomto trhu na 285 700 vozidiel. Predaj v strednej a východnej Európe však poklesol o 4 % na 127 100 automobilov. V rámci celej Európy sa predalo 864 100 automobilov značky Volkswagen, čo predstavuje nárast o 2,4 %. V oblasti Ázie a Pacifiku sa v sledovanom období predalo o 16,8 % viac áut značky Volkswagen, keďže predaj stúpol na 1,5 mil. kusov. V Severnej Amerike sa však počet predaných vozidiel tejto značky znížil o 8,7 %. Na tomto trhu sa predalo 282 600 kusov. 

 

Koncern VW pôsobí aj na Slovensku. Spoločnosť VW Slovakia, a. s. patrí k najväčším exportérom, investorom i zamestnávateľom v súkromnom sektore na Slovensku a zamestnáva 9 400 ľudí. V súčasnosti v bratislavskej fabrike vyrába automobily VW Touareg, Audi Q7, VW up!, Seat Mii, Škoda Citigo, karosérie Porsche Cayenne a prevodovky. V závode v Martine vyrába podnik komponenty pre podvozky a prevodovky a v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies