Volkswagen a Matador otvoria Duálnu akadémiu s praktickou prípravou priamo u budúceho zamestnávateľa

NETKY.SK • 2 September 2016, 16:28 • 2 min
Volkswagen a Matador otvoria Duálnu akadémiu s praktickou prípravou priamo u budúceho zamestnávateľa

BRATISLAVA - V bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves na ulici Jána Jonáša 5 otvoria v pondelok 5. septembra Duálnu akadémiu z pôvodnej SOŠ automobilovej.

slovakia

left justify in out

Škola prepojí stredoškolské vzdelávanie s praktickou prípravou priamo u budúceho zamestnávateľa. Ako ďalej agentúru SITA informovala tlačová tajomníčka Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Veronika Beňadiková, zriaďovateľom školy je záujmové združenie právnických osôb Duálna akadémia, ktoré tvorí BSK, Volkswagen Slovakia, a.s. a Matador Holding, a.s.


"Žiaci budú mať príležitosť už počas štúdia sa stretávať s najmodernejšími technológiami v automobilovom priemysle a pracovať v špičkovom pracovnom prostredí. Duálna akadémia otvára šesť študijných a jeden učebný odbor so štyrmi zameraniami," povedal predseda BSK Pavol Frešo. Priamo u svojho budúceho zamestnávateľa sa tak budú školiť budúci mechanici - mechatronici, mechanici - elektrotechnici, mechanici strojov a zariadení, mechanici - nastavovači, mechanici automobilových liniek, autotronici a tiež autoopravári - mechanici, elektrikári, karosári a lakovníci.


Cieľom Duálnej akadémie je zvýšiť kvalitu nielen výchovno-vzdelávacieho procesu, ale aj materiálno-technického vybavenia v spolupráci so zamestnávateľmi.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies