Londýnske letisko Heathrow čaká 31-dňový štrajk

NETKY.SK • 8 Jún 2023, 10:30 • 2 min
Londýnske letisko Heathrow čaká 31-dňový štrajk

LONDÝN - Bezpečnostný personál na londýnskom letisku Heathrow bude počas leta štrajkovať 31 dní z dôvodu platových podmienok. Oznámila to v stredu jeho odborová organizácia a upozornila na možný chaos v doprave počas vrcholu dovolenkovej sezóny.

slovakia

left justify in out

Odborová organizácia Unite oznámila, že viac než 2000 pracovníkov letiskovej ochrany na termináloch tri a päť začne 24. júna sériu štrajkov, ktorá potrvá do 27. augusta. "Oneskoreniam, narušeniam a rušeniu (letov) sa z dôvodu štrajku nebude dať vyhnúť," uviedol vo vyhlásení zástupca odborov Wayne King.

 

img

 

Britániu počas posledného roka zasiahlo viacero protestných akcií zamestnancov železníc, pôšt, zdravotných sestier či učiteľov. Dôvodom je nárast inflácie, ktorá má negatívny vplyv na platy. Unite upozornila, že štrajky na Heathrow budú pokračovať, kým letisko svojim zamestnancom neponúkne férovú platovú ponuku.

 

Heathrow vlastní skupina investorov vrátane španielskej spoločnosti Ferrovial, Qatar Investment Authority a čínskej investičnej spoločnosti China Investment Corp. Toto letisko sa nachádza približne 30 kilometrov od centra Londýna. Vlani bolo ôsmym najvyťaženejším letiskom na svete, keď obslúžilo viac než 61 miliónov pasažierov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies