Vokoun skončil s reprezentáciou

NETKY.SK • 26 Apríl 2013, 11:46 • 2 min
Vokoun skončil s reprezentáciou

NEWARK - Český hokejový brankár Tomáš Vokoun v službách klubu zámorskej NHL Pittsburgh Penguins oznámil koniec svojho pôsobenia v národnom A-tíme.

slovakia

left justify in out

"Som rád, čo sa nám podarilo v Nemecku, a myslím si, že je krásne zavŕšiť reprezentačnú kariéru titulom majstra sveta," povedal pre iDnes.cz 36-ročný gólman, ktorý si napokon posledné vystúpenie v najcennejšom drese pripísal pred troma rokmi na majstrovstvách sveta v Nemecku. Česko vtedy získalo zlato. Vokoun o rok neskôr odriekol účasť, pretože si hľadal nový angažmán, vlani bol v čase svetového šampionátu zranený.

"Na sto percent som rozhodnutý, že reprezentácia už nie je pre mňa. Je čas, aby to prevzali mladší brankári. Sú lepší ako ja a je fér, aby dostali príležitosť. Myslím si, že máme výborných mladých gólmanov, na tomto poste nebudú žiadne problémy," povedal Vokoun a trval na svojom stanovisku aj v súvislosti so ZOH 2014 v ruskom Soči: "Čo sa týka perspektívy, je tam Ondra Pavelec a máme ďalších dobrých mladých brankárov. Radšej vtedy odcestujem za rodinou na Floridu. Som v Pittsburghu sám a olympiáda pre mňa znamená desať dní s deťmi." 

Rodák z Karlových Varov Vokoun sa radoval z titulu na MS už v roku 2005 vo Viedni. V zbierke má aj bronz zo zimných olympijských hier 2006 v Turíne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies