Oktagon MMA: Nový šampión, Pirát vs Kincl a tretí titul pre Buchingera?

NETKY.SK • 7 November 2021, 11:32 • 2 min
Oktagon MMA: Nový šampión, Pirát vs Kincl a tretí titul pre Buchingera?

PARDUBICE – Organizácia Oktagon MMA si pre svojich fanúšikov pripravila niekoľko noviniek. Všetko odštartovalo na včerajšom turnaji Prime v Pardubiciach, na ktorom bol korunovaný nový šampión v bantamovej váhe.

slovakia

left justify in out

Stal sa ním dánsky bojovník Jonas Mågård, ktorého sme videli aj na galavečeri v Bratislave. Pred zápasom bol miernym favoritom domáci zástupca Filip Macek, ktorý pod záštitou Oktagonu bojoval už osemkrát a prehral len raz, a to v súboji s Tomášom Deákom. Odvtedy sa mu podarilo trikrát po sebe zvíťaziť a očakávalo sa, že využije druhú šancu na zisk titulu.

 

img

 

Dánsky žralok však do súboja nastúpil perfektne pripravený a v hlavnom ťaháku predviedol mimoriadne sústredený výkon. Macek toho mal v 4. kole už dosť a nevychádzalo mu prakticky nič. Mågård napokon zvíťazil po 5. kolách na body a tešil sa z titulu, podľa štatistík navyše predviedol trojnásobne viac úderov ako súper.

 

Hlavný ťahák turnaja s poradovým číslom 30 pozná náhradu za zraneného Karlosa Vémolu. Dočasný šampión v strednej váhe Samuel Pirát Krištofič bude svoj opasok obhajovať proti Patrikovi Kinclovi, ktorý sa na domácu scénu vracia po dvoch rokoch. Naposledy sme ho mohli vidieť v poľskej organizácii KSW, kde neúspešne vyzval Chorváta Roberta Soldiča o titul vo welterovej váhe.

 

 

„Teraz idem zápasiť o titul v najväčšej a najlepšej českej organizácii. Poraziť Piráta a získať titul pre mňa znamená cenný skalp, ukážem sa českým fanúšikom, ktorí ma nepoznajú a dostanem Karlosa Vémolu do kúta! V Oktagone je nový kráľ,“ vyjadril sa.

 

„Je zaujímavé, že keď som bol šampiónom ja, nebolo o ňom ani počuť, ale teraz, keď je cesta k titulu trochu jednoduchšia, vyliezajú krysy z kanálu. Nevadí, aspoň sa šampiónom stane niekto, koho som už celkom jednoznačne zmlátil a budem mať o dôvod viac sa vrátiť skôr,“ reagoval na zmenu Vémola.

 

 

Slovenskí fanúšikovia budú s napätím sledovať aj turnaj v Ostrave, ktorý sa uskutoční 4. decembra. Dvojnásobný šampión Oktagonu Ivan Buchinger si brúsi zuby na tretí opasok, tentokrát vo welterovej váhe, ktorý momentálne patrí Davidovi Kozmovi. Ich súboj sa okamžite po oznámení stal jedným z najočakávanejších duelov tohto roka a Buchinger tak naplnil cieľ, o ktorom hovoril krátko po skončení turnaja 27 v Bratislave, na ktorom prepísal históriu a ako prvý muž v histórii organizácie získal dva tituly.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona