Vojak, ktorý zrazil chodkyňu, vyviazol s peňažným trestom

NETKY.SK • 14 September 2016, 13:40 • 2 min
Vojak, ktorý zrazil chodkyňu, vyviazol s peňažným trestom

BANSKÁ BYSTRICA – Na peňažný trest 400 eur za zrazenie chodkyne odsúdil Okresný súd v Banskej Bystrici 30-ročného vojaka Mareka Kalmana z obce Baláže v okrese Banská Bystrica. Rozsudok súd vyhlásil po tom, ako schválil dohodu o vine a treste, ktorú uzavrel prokurátor a obvinený profesionálny vojak.

slovakia

left justify in out

Príslušník Vojenského útvaru v Martine nedal ešte 1. decembra minulého roka so svojím autom WV Passat prednosť 49-ročnej inžinierke, prechádzajúcej po priechode pre chodcov blízko Úradu priemyslového vlastníctva v Banskej Bystrici, a pravou prednou časťou vozidla ženu zachytil. Tá spadla do trávnatého porastu pri ceste. Utrpela otras mozgu, pomliaždenie hlavy, podvrtnutie chrbtice a iné poranenia, ktoré si vyžiadali liečenie 30 dní. Kalman tým spáchal prečin ublíženia na zdraví z nedbanlivosti.


Vojak svoj čin oľutoval a s prokurátorom uzavrel dohodu o vine a treste. Súd ju schválil a rozsudok je právoplatný, pretože súčasťou dohody je záväzok obvineného, že sa voči verdiktu súdu neodvolá. Ak by vojak peňažný trest nezaplatil, šiel by na dva mesiace do väzenia. Súd mu tiež uložil povinnosť nahradiť zdravotnej poisťovni náklady na liečenie zrazenej ženy v sume 1 423 eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies