Minitornádo spôsobilo výpadky prúdu a škody na desiatkach domov

NETKY.SK • 24 Október 2022, 09:15 • 2 min
Minitornádo spôsobilo výpadky prúdu a škody na desiatkach domov

PARÍŽ - Oblasťou severného Francúzska neďaleko mesta Calais sa v nedeľu prehnalo "minitornádo", ktoré za sebou zanechalo jedného zraneného a desiatky poškodených domov.

slovakia

left justify in out

TASR o tom informovala na základe pondelkovej správy televízie Sky News. Zábery na sociálnych sieťach ukazujú veľký čierny mrak v podobe tornáda, ktorý sa vznáša nad obcou Bihucourt, kde podľa stanice BFM-TV strhlo strechu kostola a poškodilo viacero domov. Úrady departementu Pas-de-Calais oznámili, že jedna osoba utrpela menšie zranenia. V obci Hendecourt-lès-Cagnicourt minitornádo spôsobilo škody na približne 50 domoch a dve rodiny museli presťahovať. Z oblasti okrem toho v súvislosti s počasím hlásili nehodu nákladného vozidla, zrútenie poľnohospodárskej budovy a výpadky elektriny. Vzdušný vír zasiahol región v čase, keď sa Francúzsko pripravuje na vlnu víchric po počasí nezvyčajne teplom na terajšie ročné obdobie, dodáva Sky News. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies