Prezidentka Čaputová sa vyjadrila ohľadom dosluhujúcej aj nastúpujúcej vlády SR

NETKY.SK • 20 Marec 2020, 06:30 • 2 min
Prezidentka Čaputová sa vyjadrila ohľadom dosluhujúcej aj nastúpujúcej vlády SR

BRATISLAVA - Kríza týchto dní nás učí, že zdravie a pohoda druhých ovplyvňuje aj naše vlastné dobro a spolu tvoríme jeden celok. Uviedla to prezidentka SR Zuzana Čaputová vo včerajšom príhovore.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Politickí lídri sú ochotní spolupracovať

Občanom poďakovala za disciplinovanosť a obetavosť. Podľa nej je aktuálna kríza v súvislosti s koronavírusom zároveň príležitosťou dostať zo seba to najlepšie. Preto verí, že Slovensko vírus porazí. Ako uviedla, ubezpečilo ju v tom aj stretnutie s lídrami nastupujúcej aj dosluhujúcej vlády, ktorí podľa nej chápu vážnosť situácie a sú odhodlaní spolupracovať pre dobro všetkých občanov SR.

 

img

 

Osobitné poďakovanie
Prezidentka podotkla, že krajina žije dobu, ktorú si nikto z jej obyvateľov ešte pred pár dňami nevedel predstaviť. Osobitne poďakovala lekárkam a lekárom, zdravotným sestrám a ošetrovateľom, policajtom, hasičom či vojakom. Ocenila aj rôzne aktivity. "Ochotných ľudí je oveľa viac, ako na tomto mieste dokážem vymenovať, a to je skvelá správa o stave našej krajiny," dodala.

 

img

 

Nová vláda nastupuje v ťažkej situácii
Podľa nej žiadna iná vláda na Slovensku nenastupovala do tak zložitej situácie. "Bez ohľadu na naše politické preferencie máme v tejto chvíli rovnaké očakávania, že nás vláda Igora Matoviča prevedie ťažkými dňami, že dokáže pripraviť naše nemocnice na zvýšený počet chorých a že pripraví opatrenia, ktoré nám pomôžu zvládnuť hospodárske a sociálne dopady krízy,“ uviedla.

 

img

 

Razantné obmedzenia nás chránia
Premiérovi Petrovi Pellegrinimu a členom krízového štábu poďakovala za osobné nasadenie pri zavádzaní bezpečnostných opatrení a ich zodpovednú komunikáciu voči verejnosti. "Odvaha prijať razantné obmedzenia, nás dostali medzi krajiny, kde počet ochorení koronavírusom nestúpa nezvládnuteľným spôsobom. Týmito opatreniami a budeme lepšie pripravení na to, aby sa každému nakazanému koronavirusom dostalo v nemocnici nevyhnutnej zdravotnej starostlivosti," podotkla.

 

img


Na záver vyzdvihla, že verejnosť si začína uvedomovať, že táto situácia potrvá dlhšie, ako sa pôvodne očakávalo. Je však presvedčená, že v tichu týchto dní sa občania spolu môžu aj mnohému naučiť.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies