Vojaci už začali rozoberať slovenskú základňu na letisku v Kandaháre

NETKY.SK • 8 August 2014, 11:37 • 2 min
Vojaci už začali rozoberať slovenskú základňu na letisku v Kandaháre

KANDAHÁR - Slovenskí vojaci, ktorí v rámci operácia ISAF v Afganistane pôsobia na leteckej základni v Kandaháre (KAF), už začali s likvidáciou slovenskej základne. Dôvodom je ukončenie operácie ISAF, ktoré je naplánované na koniec roka. Informuje o tom webstránka Ozbrojených síl (OS) SR.

slovakia

left justify in out

Ako prvú rozobrali vojaci spoločenskú miestnosť - Slovak House, ktorá bola symbolom slovenskej základne. "Tento priestor sa stal reprezentačným priestorom pre mnohé rotácie slovenských jednotiek. Bol miestom prijímania zahraničných návštev, miestom nespočetných porád jednotiek, bol aj bohoslužobným priestorom, kde sa slávili bohoslužby pre slovenských vojakov," informujú OS SR.

 

V rámci sťahovania z misie vlani priviezli späť na Slovensko okolo 600 ton materiálu. Tento rok už približne 83 ton a do konca roka majú naplánovaných ešte asi 190 ton. Armáda využíva na presun materiálu najmä program NATO s názvom SALIS (Strategic Airlift Interim Solution). Na prepravu sa využíva nákladné lietadlo Antonov 124-100, ktoré môže odviesť až 120 ton nákladu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies