Rusko avizuje prvý prípad nákazy koronavírusom

NETKY.SK • 17 Február 2020, 14:44 • 2 min
Rusko avizuje prvý prípad nákazy koronavírusom

TOKIO - Japonské zdroje informovali, že novým druhom koronavírusu sa nakazil aj prvý občan Ruska. Ide o ruskú pasažierku výletnej lode Diamond Princess, ktorá od začiatku februára kotví v prístave pri japonskom meste Jokohama.

slovakia

left justify in out

Prevoz do nemocnice

V dnešných hodinách to oficiálnou cestou potrvrdila aj ruská ambasáda v Japonsku. Ako uviedli zdroje z diplomatickej misie, ruská občanka, u ktorej sa potvrdila nákaza vírusom SARS-CoV-2, bude čoskoro prevezená do nemocnice, kde sa má podrobiť liečbe.

 

img

 

Počet nakazených sa zvyšuje

Japonsko počas dnešného dňa oznámilo, že na palube spomínanej lode sa zistilo 99 nových prípadov nákazy koronavírusom a celkový počet tak stúpol už na 454 nakazených. Celkový počet cestujúcich je pritom 3700 a pochádza z 50 krajín sveta.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Top Gente (@revistatopgente),

 

Prvé bolo USA

V karanténe, ktorá sa skončí v stredu, je plavidlo od 4. februára. Viaceré štáty sa však svojich občanov rozhodli z lode evakuovať už skôr. Podnietil ich k tomu rýchlo stúpajúci počet nakazených. Prvou takou krajinou boli USA, ktoré dnes evakuovali z lode dvoma lietadlami vyše 300 amerických pasažierov. Austrália, Kanada, Taliansko a Hongkong avizovali, že sa chystajú spraviť to isté.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona