Ústavný súd ČR zrušil časť pandemického zákona

NETKY.SK • 15 December 2021, 14:22 • 2 min
Ústavný súd ČR zrušil časť pandemického zákona

PRAHA - Skupina 22 českých senátorov žiadala ústavný súd o zrušenie pandemického zákona. Ústavný súd ČR zrušil časť týkajúcu sa návratnej finančnej podpory.

slovakia

left justify in out

Ústavný súd ČR v stredu zrušil časť pandemického zákona týkajúcu sa návratnej finančnej podpory. Skupine senátorov, ktorá žiadala úplné zrušenie tejto právnej normy, tak vyhovel len čiastočne. Informoval o tom spravodajský server Novinky.cz.

 

Skupina 22 senátorov zo strán STAN, Piráti a ODS sa ešte v marci obrátila na ústavný súd a žiadala zrušenie tohto zákona. Dôvodom bol priebeh procesu jeho prijímania v zrýchlenom konaní počas núdzového stavu. V prípade, že by sa súd súd rozhodol zákon nezrušiť, senátori žiadali aspoň zrušenie niektorých jeho častí. Zákon podľa nich náhradu škôd vzniknutých v spojitosti s mimoriadnymi opatreniami obmedzuje spôsobom, ktorý nie je zlučiteľný s ústavou.

 

img

 

Poslanecká snemovňa ČR predmetný pandemický zákon schválila vo februári 2021. Zákon poskytuje právny rámec na riešenie situácií spojených s pandémiou mimo období, keď je v krajine vyhlásený núdzový stav, píše spravodajský server iDnes.cz. Táto právna norma však má platnosť do konca februára 2022 a to, či bude predĺžená, záleží na novej českej vláde Petra Fialu. Tá počas pôsobenia v opozícii zákon kritizovala, pripomína iDnes.cz.

 

Možno vás zaujme: Tisíce ľudí protestujú v Prahe proti povinnému očkovaniu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies