Vojaci misie OSN zasahovali na moslimskom predmestí Bangui v Severoafrickej republike

NETKY.SK • 9 Apríl 2018, 06:35 • 2 min
Vojaci misie OSN zasahovali na moslimskom predmestí Bangui v Severoafrickej republike

BANGUI - Život najmenej jedného civilistu a zranenia desiatok ľudí - príslušníkov mierových síl, civilistov a vojakov polovojenských jednotiek - si v noci na nedeľu vyžiadala operácia proti ozbrojeným skupinám v Stredoafrickej republike (SAR).

slovakia

left justify in out

Informovala o tom v nedeľu misia OSN v Bangui. Ťažké boje sa odohrali na moslimskom predmestí PK5 prevažne kresťanského mesta Bangui, kde jednotky OSN a miestne bezpečnostné zložky podnikli spoločnú operáciu na likvidáciu tamojších milícií. Vojenská operácia trvala až do nedele rána.

 

Misia OSN (MINUSCA) informovala, že podnikla raziu vo viacerých baštách ozbrojencov na spomínanom predmestí, pričom zadržala niekoľko podozrivých a zhabala zbrane, strelivo a drogy. Velenie operácie OSN okrem toho veliteľov milícií vyzvalo, aby dobrovoľne zložili zbrane, čo však odmietli. MINUSCA v súvislosti s tým uviedla, že spoločné operácie s vládnymi bezpečnostnými zložkami budú pokračovať dovtedy, kým zločinecké skupiny "nebudú odzbrojené alebo inak nezmiznú".

 

Vlna násilností medzi ozbrojenými náboženskými skupinami v SAR vypukla v roku 2013. V rokoch 2015 - 2016 bolo v krajine relatívne obdobie pokoja, vlani sa však násilie začalo opäť stupňovať.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies