Vakcíny zhoreli do tla! Antivaxeri zaútočili na očkovacie centrum

NETKY.SK • 3 August 2021, 8:50 • 2 min
Vakcíny zhoreli do tla! Antivaxeri zaútočili na očkovacie centrum

VARŠAVA – Poľský predseda vlády Mateusz Morawiecki hovorí o fundamentalizme, ktorý nikam nevedie. Podpaľačom pohrozil tvrdými trestami.

slovakia

left justify in out

Odporcovia očkovania sa evidentne nezastavia pred ničím. Podpálili očkovacie stredisko aj s vakcínami. Antivaxeri tak zobrali osud záujemcov o očkovanie do vlastných rúk. Incident sa odohral na východe krajiny v 70-tisícovom meste Zámostie. 

 

Informoval o tom poľský premiér. Dodal, že fundamentalizmus nikam nevedie, preto páchateľov čakajú adekvátne tresty

 

 

„Dochádza k eskalácii neobvykle brutálnych útokov. Okrem vážneho poškodenia budovy hygienickej stanice požiar v noci z pondelka na utorok zničil aj vakcíny proti Covidu-19, ktoré tam boli uskladnené v chladničkách. Po páchateľoch tohto obzvlášť hanebného trestného činu intenzívne pátrame,“ priblížil hlavný veliteľ polície Jaroslaw Szymczak.

 

 

Doplnil, že nejde o ojedinelý prípad, kedy bolo zničené očkovacie strediskoohrozený zdravotnícky personál. Z tohto dôvodu s okamžitou platnosťou rozhodli, že bezpečnostné zložky posilnia ich ochranu aj v nočných hodinách

 

Prečítajte si tiež: Francúzi protestovali proti opatreniam. Vandali zaútočili na dve očkovacie centrá



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona