Digitálny COVID preukaz EÚ s potvrdením o 3. dávke je dostupný k stiahnutiu

NETKY.SK • 15 December 2021, 08:02 • 2 min
Digitálny COVID preukaz EÚ s potvrdením o 3. dávke je dostupný k stiahnutiu

BRATISLAVA - Digitálny COVID preukaz EÚ s potvrdením o očkovaní treťou dávkou vakcíny proti ochoreniu COVID-19 si je možné stiahnuť prostredníctvom portálu korona.gov.sk.

slovakia

left justify in out

"Ak majú ľudia záujem o stiahnutie si digitálneho COVID preukazu EÚ o očkovaní treťou dávkou vakcíny do mobilu, musia ísť najprv na webovú stránku korona.gov.sk a vybrať si možnosť Získať Digitálny COVID preukaz EÚ. Na korona.gov.sk výberom tohto formulára budú automaticky presmerovaní na portál služieb NCZI," uviedla hovorkyňa Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI) Alžbeta Sivá. Na prihlásenie sa do portálu NCZI je nutné zadať číslo mobilného telefónu, rok narodenia a COVID-19-PASS. To je deväťmiestny údaj, ktorý sa skladá z písmen, číslic a pomlčiek, záujemcovia ho nájdu v SMS alebo emailoch od NCZI. "Uvádzať sa musia iba totožné údaje, ktoré sa už zadávali, a to či už pri objednaní sa na PCR, alebo antigénové testovanie, respektíve pri registrácii na očkovanie cez korona.gov.sk," informovala.

 

img

 

Do digitálneho COVID preukazu EÚ sa tretia dávka vakcíny zapíše automaticky ako tretia z troch. Na portáli služieb NCZI existuje aj možnosť nastaviť si automatické zasielanie digitálnych COVID preukazov EÚ na email, pričom potom budú preukazy zasielané automaticky, keď bude osobe pridelený nový digitálny COVID preukaz EÚ. Posilňujúcu tretiu dávku vakcíny je možné podať kompletne zaočkovanej osobe vo veku od 18 rokov, najskôr o tri mesiace po aplikovaní poslednej dávky základnej dvojdávkovej očkovacej schémy. Registrovať sa na očkovanie môžu aj ľudia, ktorí okrem vakcinácie následne prekonali COVID-19 alebo im boli podané monoklonálne protilátky.

 

Zaregistrovať sa môžu aj osoby, ktoré boli kompletne zaočkované jednodávkovou vakcínou, tie budú vakcinované už po dvoch mesiacoch. Registrácia je možná na stránke https://vakcinacia.nczisk.sk/registracia-3-vlna. Zmeny v podávaní tretej dávky očkovania vyplynuli z pondelkovej (13. 12.) aktualizácie usmernenia k aplikácii dodatočnej tretej dávky mRNA vakcíny.

 

Možno vás zaujme: Dokedy budú platiť covid passy? Niektoré krajiny už pristúpili k zmenám



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies