Koniec vyhľadávania obrázkov? Aplikácia spoločnosti Meta dokáže vygenerovať váš vlastný podľa zadania

NETKY.SK • 23 Apríl 2024, 15:00 • 2 min
Koniec vyhľadávania obrázkov? Aplikácia spoločnosti Meta dokáže vygenerovať váš vlastný podľa zadania

Americká verzia aplikácie WhatsApp priniesla nový nástroj, vďaka ktorému môžu jej užívatelia pomocou umelej inteligencie generovať obrázky v reálnom čase. Informoval o tom portál TheVerge.

slovakia

left justify in out

Akonáhle začne užívateľ zadávať prvý opis, WhatsApp príde s vygenerovanou podobou obrázku. Každým novým slovom sa podoba obmieňa. Pozrieť si to môžete aj vo videu spoločnosti Meta nižšie.

Ide zatiaľ o novinku v tzv. beta verzii, pričom si ľudia môžu funkciu spustiť výzvou „Imagine“ v chate Meta AI. Okrem statického obrázku si môže užívateľ požiadať o vytvorenie jeho animovanej verzie. Zmení sa tak na formát GIF.

„Dokonca vám poskytne užitočné podnety s nápadmi na zmenu obrázka, takže môžete pokračovať v opakovaní od tohto počiatočného východiskového bodu,“ priblížila spoločnosť Meta na svojom webe.

Meta vytvorila najnovší model Meta Llama 3, ktorá dokáže produkovať ostrejšie a kvalitnejšie obrázky. Podľa spoločnosti model prekonáva tie konkurenčné. Mark Zuckerberg tvrdí, že cieľom je, aby Meta AI bola najinteligentnejším asistentom umelej inteligencie.

Novú funkciu si záujemcovia v Európe zatiaľ nemôžu vyskúšať. Prístupná je v USA a vo vybraných krajinách po celom svete.

„Meta AI v angličtine zavádzame vo viac ako desiatke krajín mimo USA. Teraz budú mať k nej prístup ľudia v Austrálii, Kanade, Ghane, Jamajke, Malawi, na Novom Zélande, v Nigérii, Pakistane, Singapure, Južnej Afrike, Ugande, Zambii a Zimbabwe – a to sme ešte len na začiatku,“ informovala Meta.

Okrem generovania obrázkov pomôže funkcia s vyhľadávaním reštaurácie podľa vlastných preferencií, koncertov a pomôcť môže aj s úlohami z matematiky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: RTVS / The Verge, Foto: Freepik (ilustračná)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies