Vodiči pozor: Cestu pod hradom Strečno zúžia do dvoch trojmetrových pruhov

NETKY.SK • 2 Máj 2017, 15:50 • 2 min
Vodiči pozor: Cestu pod hradom Strečno zúžia do dvoch trojmetrových pruhov

ŽILINA – Cestu I/18, ktorá spája Žilinu s Martinom, zúžia v stredu 3. mája priamo pod hradom Strečno v dĺžke 40 metrov do dvoch jazdných pruhov širokých tri metre a rýchlosť tam bude znížená na 30 km/h. TASR o tom informoval prednosta Okresného úradu (OÚ) v Žiline Michal Lavrík.

slovakia

left justify in out

Doplnil, že predpokladom na mesiac jún je kombinácia úplnej uzávery počas víkendov a obojsmernej dopravy v dvoch zúžených jazdných pruhoch a rýchlosť 30 km/h počas týždňa. Obmedzenia v doprave budú mať podľa neho vplyv na vytváranie kolón.

 

"V tejto súvislosti odporúčame nákladnej a osobnej doprave využívať aj iné trasy. Pri prejazde týmto úsekom cesty odporúčame rešpektovať obmedzenie rýchlosti na 30 km/h v súvislosti so zúženým profilom jazdných pruhov za účelom dodržiavania bezpečnosti v cestnej premávke," doplnil prednosta OÚ v Žiline.

 

Sanačné práce na skalnom brale realizuje firma ARCADIS CZ, a. s., organizačná zložka Slovensko, ktorá vyhrala verejné obstarávanie a podpísala zmluvu s Ministerstvom životného prostredia (MŽP) SR.

 

Víťazná spoločnosť splnila všetky výberové kritériá a ponúkla najnižšiu cenu 867.702 eur s DPH. Podľa zmluvy zabezpečí vykonanie nevyhnutných protihavarijných opatrení. Víťazná spoločnosť rozdelila práce na tri etapy s termínom ukončenia do 30. júna, informoval odbor komunikácie MŽP SR.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies