Vodič so zákazom viesť motorové vozidlá unikal v obci Skalité pred policajnou hliadkou

NETKY.SK • 5 Február 2024, 17:28 • 2 min
Vodič so zákazom viesť motorové vozidlá unikal v obci Skalité pred policajnou hliadkou

Vodič Audi v obci Skalité neposlúchol pokyn policajnej hliadky na zastavenie, a po krátkej naháňačke bol identifikovaný tento vodič ako 29-ročný muž s opakovaným zákazom vedenia vozidla. Muža obvinili z prečinu marenia úradného rozhodnutia.

slovakia

left justify in out

Policajti z Obvodného oddelenia Policajného zboru Čadca v piatok (2.februára 2024) v nočných hodinách v obci Skalité, okres Čadca spozorovali vodiča vozidla Audi, o ktorom na základe miestnej a osobnej znalosti vedeli, že má uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidla. Následne za pomoci svetelného a zvukového výstražného znamenia policajná hliadka chcela vodiča s vozidlom zastaviť.  Vodič nerešpektoval znamenie hliadky na zastavenie, s vozidlom zrýchlil a unikal po miestnej komunikácii. Potom zastavil, vybehol z auta a dal sa na útek. Policajti začali prehľadávať okolie, pričom ho spozorovali a stotožnili, že ide o muža z unikajúceho vozidla. Preverovaním bolo zistené, že 29-ročný muž z Čadce má opakovane súdom právoplatne uložený trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá. Policajti muža podrobili dychovej skúške s negatívnym výsledkom.

 

Mužovi bola obmedzená osobná sloboda a bol eskortovaný na policajný útvar. Poverený príslušník Policajného zboru 29-ročného muža obvinil z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia a spracoval podnet na návrh na vzatie do väzby.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Foto: Topky / TASR / Pavol Zachar (ilustračná foto)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies