Polícia upozorňuje na podvodníkov! Predstierajú snahu pomôcť s koronavírusom

NETKY.SK • 3 Apríl 2021, 15:32 • 2 min
Polícia upozorňuje na podvodníkov! Predstierajú snahu pomôcť s koronavírusom

SLOVENSKO - Policajný zbor upozorňuje verejnosť, najmä seniorov, na obozretnosť pri telefonickom alebo osobnom kontakte s neznámymi osobami, ktoré sa snažia od ľudí pod vymyslenými zámienkami vylákať finančné úspory.

slovakia

left justify in out

Podvodníci oslovujú ľudí s ponukou okamžitej pomoci pri predchádzaní alebo liečbe ochorenia COVID-19. Ako uviedla polícia na sociálnej sieti, podvodníci sa zvyknú predstaviť ako pracovníci krízového COVID centra či ako lekári.

 

img

„Neverte emotívnemu príbehu, že váš príbuzný je v kritickom stave, na pľúcnej ventilácii a potrebuje očkovaciu vakcínu, za ktorú je potrebné zaplatiť vopred v hotovosti alebo na účet v banke," upozorňuje polícia, ktorá zverejnila varovanie i na sociálnej sieti.

 

img

 

Pozor si treba dať aj v prípade, ak niekto cudzí telefonicky či elektronicky ponúkne predaj ochranných prostriedkov a liekov na podporu imunity alebo liečbu ochorenia COVID-19. Polícia neodporúča zasielať peniaze na konkrétne účty v banke ani reagovať na ponuky predaja akýchkoľvek ochranných pomôcok či liekov.

 

Mohlo by vás zaujímať: Polícia SR odhalila veľkú organizovanú skupinu, ktorá na Slovensko prevážala cudzincov z Albánska

 

img

 

Polícia dokonca vyšla do ulíc, tentokrát v Komárne, a upozorňovala na podvodníkov. "Odporúčali sme byť neustále obozretní či už pri telefonickom, alebo osobnom kontakte s neznámymi osobami, ktoré sa pod vymyslenými zámienkami snažia vylákať financie. Aktuálne vás podvodníci môžu osloviť pod zámienkou, že pomôžu s elektronickým sčítaním obyvateľstva. Majte na pamäti, že sčítanie priamo vo vašom obydlí je možné len na základe vašej žiadosti," uvidela polícia na sociálnej sieti. Niektorí oslovení seniori, podľa nich,  priznali, že im pri sčítaní pomohli rodinní príslušníci, iní priznali aj to, že sa stretli s pokusmi vylákať od nich hotovosť.

 

Prečítajte si tiež: Mladý muž sa zahral na akčný film. Nebezpečnou jazdou na štvorkolke ohrozil deti a matky s kočíkmi

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona