Čoraz viac Slovákov využíva pri platbách na dovolenke kreditnú kartu

NETKY.SK • 11 Jún 2019, 12:51 • 2 min
Čoraz viac Slovákov využíva pri platbách na dovolenke kreditnú kartu

BRATISLAVA - Medzi Slovákmi sa rozbieha nový trend. Čoraz viac dovolenkárov už cestuje s kreditnými kartami, aj keď stále viac ľudí dôveruje ešte hotovosti.

slovakia

left justify in out

Počas minuloročného leta Slováci minuli v zahraničí podľa očakávania najviac na hotely a ubytovanie, a to takmer o 45 % viac oproti celoročnému priemeru. Zaujímavejšie je, že hneď za hotelmi sme platili v baroch, na diskotékach a až potom v autopožičovniach a na čerpacích staniciach.

 

img

 

Kreditné karty prispievajú k väčšej pohode na dovolenke, keďže pri požičaní auta, či pri rezerváciách hotelov je často štandardne požadovanou zárukou. Dokonca i v prípade neoprávnenej či neautorizovanej platby, ktorú dovolenkári zistia, o peniaze neprídu. Oznámia to banke a tá prípadnú reklamáciu vyrieši za nich.

 

img

 

Mnohé banky však idú ešte ďalej a do popredia sa dostávajú platby mobilom. Podľa Lýdie Žáčkovej z Poštovej banky si "Slováci čoraz častejšie zvykli používať bezkontaktné platby svojím mobilným telefónom. Môžu tak platiť jednoducho, pohodlne a bezpečne na všetkých bezkontaktných platobných termináloch aj bez toho, aby mali pri sebe peňaženku či platobnú kartu."

 

img

 

Veľmi dôležitým atribútom tejto služby je bezpečnosť platieb. Výhodou je aj to, že keďže v mobile sa nenachádzajú údaje o karte, v prípade straty telefónu nie je potrebné blokovať fyzickú platobnú kartu. "Na dovolenke míňame najmä za jedlo, ubytovanie a benzín. Najviac utrácame u našich susedov, z prímorských krajín vedie Chorvátsko a nasleduje Taliansko. Zo správania Slovákov vidno, že od vyberania peňazí z bankomatu sa odkláňajú a viac dôverujú plateniu v obchodoch kartou," tvrdí Žačková.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies